I går sviktet det på begge felt i serieavslutningen, men neste sesong starter allerede mot Brann torsdag, og allerede da er det meningen at Steffen Iversen og de andre skal ha forbedret seg radikalt på de to punktene.

I går var det sjanser nok til å score mange mål, men også slurv nok bakover til å få sekken full. En uhyre dårlig gressmatte skal ha mye av skylda for en elendig kamp. Her var det egentlig mest om å gjøre å holde seg på beina. Det var ikke alle som hadde krefter til mer enn det.

Trøsten får være at RBK møter Fredrikstad på det som da sannsynligvis er den flotteste og mest pittoreske fotballstadion i Norge neste sesong: Verste (da i betydningen "verkstedet" etter verftstomta den bygges på). 10.500 var møtt frem i plankebyen for å ta farvel med ærverdige Fredrikstad Stadion i går kveld.

Tørum-metoden

Bergenseren Tørum skal nå i gang med å prege Trøndelags stolthet for alvor, men han regner ikke med at det blir særlig store forandringer fra det han allerede har begynt med i RBK.

Tørum-metoden er fortsatt å involvere spillergruppa:

— Dette skal vi få til sammen med gutta. Vi skal jobbe ut løsningene sammen. Jeg håper jo å se en klar forbedring allerede når Royal League starter. Vi har stagnert i angrepsspillet i høst, spesielt i det siste har det vært dårlig. Jeg ønsker å se at vi setter tidligere i gang bakfra med høyere tempo og med enda mer helhjertet innsats i boksen, sier Tørum.

Motivasjonsvansker?

Roar Strand sa til Adresseavisen i går at han personlig ser på Royal League som et antiklimaks, og at han må jobbe for å motivere seg for kampene. Tørum tror ikke det blir noe problem:

— Vi må sette oss et mål vi mener noe med, og så legge en plan for å nå det. Vi skal spille seks kamper på fem uker. Det blir lange fem uker hvis vi skal legge oss ned og være dårlige.

Planen er å vinne

— Hva annet kan det målet være, enn å vinne Royal League?

— Vi kommer til å stille med toppet lag. Vi kommer ikke til å gi vekk spilletid til spillere som ikke har gjort seg fortjent til det. Vi ønsker å gå videre fra gruppespillet og vi ønsker å vinne cupspillet. Det tar vi veldig, veldig høytidelig, sier Tørum.

Bare Lars var god

I går var han misfornøyd med det aller, aller meste. Bare en mann var soleklar og lysende: Keeper Lars Hirschfeld.

— Han berget oss flere ganger, spesielt i første omgang. Vi hadde veldig mye slurv når vi skulle spille gjennom deres backrekke. I stedet fikk vi overganger i mot og strekk i laget. Noen var bedre enn andre utpå der, men jeg ønsker ikke å konkretisere det nærmere enn ved å trekke frem Lars, sier Tørum.

Involvering viktig

Steffen Iversen mener Tørums knep med å involvere spillergruppa har vært Alfa og Omega i klubbens race mot seriegullet.

— Jeg tror det har vært viktig både for spillerne og for Tørum. Vi hadde en god prat da han overtok, og det har fungert veldig bra. Tonen på trening har vært god og spillerne har følt at vi har noe å si. Det er viktig for en spillergruppe å ha følelsen av å bli hørt. Under Tørum har laget vært stabilt. Derfor har jeg vært så bra som jeg har vært også. Jeg har fått gode innlegg og mange muligheter til å score. Dessuten har jeg fått muligheten til å trene alternativt når jeg har følt behov, uten å miste formen av den grunn. Jeg er sjelden best på trening. Jeg er best i kamp, sier Steffen.

I går banket han inn ledermålet ved å dempe innlegget fra Sapara nydelig ned på foten og så sende det via gresset og inn.