Spillet bølget frem og tilbake da Kongsvinger og Hønefoss spilte uavgjort 3-3. Hønefoss så lenge ut til å vinne 3-2 etter en gedigen tabbe fra Thomas Myhre, men Mame Niang reddet poeng for Kongsvinger på overtid.

— Vi gjorde ikke en god nok kamp til at jeg kan være skuffet over å ha mistet to poeng på overtid. Vi var ikke helt på nett før det var gått 42 minutter. Da fikk vi en ufortjent ledelse. Jeg vet ikke helt hva som skjer etter to gode hjemmeseiere, men i dag var vi ikke helt med, sier Hønefoss-trener Tom Guldbrandsen.

Kongsvinger-trener Tony Gustavsson var lettet etter den sene utligningen.

- Moralen har vært veldig bra i laget den siste tiden og det viste vi også i dag. Den kan bli nøkkelen til at vi klarer å holde plassen, sier Gustavsson.

Måtte vinne

Dette var kampen Kongsvinger måtte vinne og Tony Gustavssons menn gikk svært offensivt til verks fra start. Og allerede etter 11 minutters spill sørget en svak utboksing fra Hønefoss-keeper Thomas Solvoll for at Roger Risholt enkelt kunne sette ballen i tilnærmet åpent mål. Dermed var luka mellom de to lagene krympet til bare tre poeng i den tette nedrykksstriden.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre kampen og gjestene maktet ikke å få til noe eget spill. Men så vant Davy Claude Angan et frispark nede ved cornerflagget med tre minutter igjen av omgangen. Ballen ble slått inn i feltet og Kongsvinger-keeper Thomas Myhre bokset den ut mot hjørnet av 16-meteren. Der plukket Alexander Dmitrijev returen og smalt den i mål via Bobbie Friberg da Cruz, og lagene var like langt.

Slo tilbake

Men Hønefoss hadde ikke tenkt til å gi seg med det. Ett minutt før pause vant Angan ballen like utenfor 16-meteren, vendte opp og skjøt i steget. Ballen trillet rett inn i høyre hjørne, mens Myhre sto på feil bein og så på. Dermed snudde Hønefoss kampen rett før pause og sørget for at luka mellom lagene plutselig var blitt til ni poeng.

Utlignet direkte

Etter pause åpnet Kongsvinger som de gjorde ved kampstart. Allerede etter ett minutts spill var Olav Tuelo Johannesen gjennom alene med Solvoll, men Hønefoss-keeperen reddet mesterlig.

Minuttet senere var det derimot klart for utligning da innbytter Kai Risholt steg til værs og stanget en corner kontant i mål, trolig hans første ballberøring etter at han kom på banen.

Keepertabbe

To minutter senere var det derimot klart for dagens keepertabbe da Thomas Myhre feilberegnet fullstendig og slapp Lennart Steffensens innlegg fra drøyt 40 meter i mål.

- Mål en og tre var jeg sjanseløs på, men mål nummer to tar jeg på meg. Da sto jeg på feil bein og rakk ikke reagere. På mål tre var det en duell mellom Mame Niang og Frode Lafton rett foran meg som jeg ikke kunne gå ut i, så den får jeg ikke gjort noe med, sier Kongsvinger-keeper Thomas Myhre om de tre baklengsmålene.

Dermed var gjestene igjen i føringen, og fortsatte å trykke på mot Kongsvinger-målet. Og etter 52 minutters spill rettet Myhre opp noe av inntrykket med en kjemperedning fra Kamal Saalitis skuddforsøk.

Hjemmelaget forsøkte å kjempe seg tilbake i kampen, men slet med å komme seg gjennom Hønefoss-forsvaret. Tuelo Johannesen var derimot nær ved å heade inn utligningen etter 61 minutter, men Solvoll måtte igjen ty til en kjemperedning for å nekte Kongsvinger-spissen scoring.

Ti minutter senere var det ny duell mellom Tuelo Johannesen og Solvoll, men nok en gang var det Hønefoss-keeperen som gikk seirende ut.

Brant kjempesjanse

Så kom alle sjansers mor, kampens desidert største mulighet. Tuelo Johannesen slo en corner inn i feltet. Solvoll bommet i en duell ved første stolpe og ballen falt ned bak ham, der Mame Niang ventet.

Senegaleseren hadde sitt livs enkleste mulighet til å sette ballen i mål, men fikk på utrolig vis satt ballen over det åpne målet fra to meters hold.

God Solvoll

Men hjemmelaget fortsatte å presse på for å få den viktige utligningen. Først var det Adem Güven som prøvde seg fra skrått hold, deretter Yngvar Håkonsen fra distanse. Begge svært gode forsøk som ble reddet mesterlig av keeper Solvoll.

Med ti minutter igjen på klokka fikk gjestene ridd av hjemmelagets offensiv, senket tempoet i kampen og organisert seg. Fem minutter før slutt var derimot duket for nok en supersjanse for hjemmelaget. Målscorer Kai Risholt kom alene med Solvoll, men satte ballen utenfor.

Utlignet på overtid

Mot slutten kastet Kongsvinger-trener alt fremover,. Til og med keeper Myhre var med i angrep. Og til slutt fikk de den etterlengtede utligningen. Mame Niang steg til værs på en corner og stanget inn 3-3 på overtid, og fikk dermed rettet opp den gedigne missen han hadde tidligere i kampen.

- Jeg er i god form og har jobbet hardt. Derfor synes jeg at jeg fortjente å score i dag, særlig etter å ha bommet på en stor sjanse tidligere i kampen. Jeg håper målet kan hjelpe oss å hold eplassen, men vi må snart ta tre poeng, sier Mame Niang, som reddet ett poeng for Kongsvinger med scoring på overtid.

Målfesten endte til slutt med poengdeling og dermed skiller det fortsatt seks poeng mellom de to lagene.

- Tre mål og mange sjanser burde bli tre poeng på hjemmebane, men vi slapp inn tre mål også og må fortsette å jobbe med forsvarsspillet vårt for å slippe inn mindre mål, sier Kongsvinger-trener Tony Gustavsson.

- Etter det vi viste i dag ble jeg enda mer overbevist om at vi kommer til å holde oss. Vi fikk smeller mot oss selv om vi dominerte, men hentet oss inn til slutt. Jeg kan ikke forstå at vi ikke vant denne kampen, men sånn er fotball, sier Thomas Myhre.