myggen Foto: Christian Nørstebø
x Foto: Bilde fra boka "Start i hundre"

WEB-TV: — Jeg vil komme i form igjen

BILDESERIE: Se glimt fra «Myggens» karriere så langt

Ideen til comebacket oppsto først da Erik Mykland (36) var til stede på Sør Arena for å se Starts kamp mot Moss sist søndag.

— Da jeg ruslet over gresset tenkte jeg at dette er en veldig god følelse. Så tok trenerne kontakt med meg og ville ha en prat sammen med meg og Svein Mathisen. De ga meg denne muligheten, og fotball er jo det jeg elsker mest over alt på jord, og Start den klubben jeg liker best i Norge. Da var dette en fantastisk sjanse for meg, sa Myggen på pressekonferansen hvor nyheten ble presentert.

Start-legenden gjør comeback etter fem års fravær fra toppfotballen.

- Først og fremst skal jeg trene med klubben, om jeg lykkes i å komme i form er tanken å spille kamper, forklarer den tidligere midtbaneeleganten.

Allerede i dag setter Myggen i gang med treningen.

- Spennende

Sports - og Mediadirektør i Start Svein Mathisen beskriver comebacket som spennende.

— Vi ser om vi kan hente noe mer ut av kroppen hans. Vi har god tro på at vi kan klare det. Det er sikkert mange som er skeptiske til dette, men det er uansett veldig spennende, sier Matta.

Supporterne gleder seg også over nyheten:

- En sjokkerende nyhet på den gledelige siden, sier leder i Starts supporterklubb Menigheden til fvn.no.

Har tenkt på det før

På spørsmål fra fvn.no bekrefter Mykland at han har tenkt på å gjøre comeback også tidligere.

- Tanken har jo vært der. Men da har det vært klubber i Oslo-området som har spurt. Det blir noe helt annet med Start, sier Myggen som helt tydelig fremdeles har et lidenskapelig forhold til klubben han forlot for 13 år siden.

Foreløpig har ikke Start satt noe tidsperspektiv for hvor lenge Myggen skal være i klubben.

— Det er ikke noe verken vi eller Myggen har vært opptatt av, sier Svein Mathisen, etter først å ha spøkt med at 36-åringen har skrevet under på en femårsavtale.

— Nå skal vi først se hvordan det går med treningen så ser vi det an etter hvert, forklarer han.

Ingen Strømstad-erstatter

Start er opptatt av at Myggen skal få den tiden han trenger for å komme i form.

— Han er ikke hentet inn som noen erstatter for Fredrik Strømstad. Den erstatteren må vi ha på plass umiddelbart, understreker Mathisen.

— Med Myggen må vi være forberedt på at det kan ta lang tid.

Mykland selv er også opptatt av å vektlegge at han i første omgang skal komme seg i form.

- Det er det det dreier seg om nå, og jeg håper det er forstått. Slik at det ikke stadig blir mas om når jeg skal spille den første kampen, sier den tidligere landslagsspilleren.

La opp med kneskade

Erik Mykland begynte sin karriere i hjembyen Risør. I 1989 gikk han til Start, og fikk sin debut i toppserien samme år. I 1990 fikk han sin debut på A-landslaget. Midtbaneeleganten fikk 78 landskamper og scoret to mål i Norge-trøya. Han var også med i VM-sluttspillet for Norge i 1994 og 1998, samt EM-sluttspillet i 2000. I 1995 ble Mykland leid ut fra Start til FC Utrecht. Her hadde han ikke suksess, og returnerte til sørlandsklubben kun få måneder senere. Høsten 1996 ble han solgt til FC Linz. Etter én sesong med stor suksess i Østerrike, ble Mykland solgt til den greske storklubben Panathinaikos, hvor han tilbrakte tre sesonger.

Deretter fikk han et kort opphold i 1860 München, før han meldte overgang til FC København. Her vant han sitt eneste mesterskap i 2003. Året etter måtte han legge opp på grunn av en kneskade.