Han satt på benken både i første omgang og i det dommeren blåste av kampen. Men innimellom hadde Anders Næs rukket å sikre Løv-Ham fjerdeplass og eliteseriekvalifisering. Det er ikke hverdagskost for en 18-åring.

– Dette er helt sykt. Som en drøm. Måten vi snudde kampen på er tatt ut av læreboken. Helt utrolig, sier Næs.

Han er på utlån fra Brann ut sesongen, men er ikke i tvil om at han ønsker å forlenge oppholdet på Varden. Kontrakten hans med Brann varer ut 2011. – Jeg håper å komme tilbake til Løv-Ham neste år. Vi skal ha en prat om det når kvaliken er ferdig, sier Næs.

I går kveld var Næs og resten av Løv-Ham-laget invitert til Pastasentralen for å feire 4. plassen og at det blir kvalikkamp mot Fredrikstad. Men festen ble kort og nøktern ettersom kvalikkampen skal spilles allerede torsdag eller fredag.

I dialog med Skarsfjord

Løv-Ham-trener Arne Sandstø tror Næs vil stå til hans disposisjon også neste sesong, men understreker at det først må avklares med Brann.

– Vi har en fin dialog med Rune (Skarsfjord), og skal snakke om dette. Jeg tror det beste for Anders er om han får en god vinter for oss og kan spille seg inn fast i 1. divisjon, for deretter å ta steget til Brann.

Matchvinneren gikk rundt som et stort smil etter den sterke seieren på Strømmen stadion. Målet han avgjorde kampen med var en perle. Strømmen hadde etterlatt seg store rom på egen halvdel, og Næs fosset fremover på en kontring. Litt før sekstenmeteren bestemte han seg for å brenne til. Ballen føk i hjemmekeeper Kim Hordings høyre kryss. Ikke lenge etter spaserte innbytter Næs av banen.

Magetrøbbel

– Jeg hadde litt problemer med magen fra før, og den vrengte seg helt like etter scoringen. Da var det like greit å gi plassen til noen andre, sier Næs, som måtte se at kompisen Matias Møvik fikk starte i stedet for ham.

– Det hadde jeg ingen problemer med i det hele tatt. Jeg var forberedt på å starte på benken, og kom inn og gjorde mitt, smiler han.

– Anders hadde en litt rufsete treningsuke, mens Møvik var veldig solid. Det er litt av den konkurransen vi må ha, sier Sandstø.

Han kan ikke love matchvinneren plass i startoppstillingen i den kommende semifinalen mot Fredrikstad borte. Da er Fredrik Haugen tilbake etter karantene.

Selv om Næs sitt mål var nydelig, var det faktisk en annen som sto for den vakreste nettkjenningen på Strømmen stadion. Arve Walde klinket inn kampens første på hel volley etter seks minutter.

– Det var en god ball fra Erlend (Storesund). Jeg var veldig heldig med treffet, det er ikke noe mer å si om det. Artig at den gikk inn, sier Walde, som alltid beskjeden.

Strømmen snudde til 2-1 med en scoring før og en etter hvilen, før samme Walde utliknet i det 66. minutt.

– Surrealistisk

– Vi brukte en omgang på å komme i gang, og fikk en enorm effekt da vi begynte å tørre å spille. Derfor vant vi kampen. Å ta en fjerdeplass i 1. divisjon er en fantastisk prestasjon av lille Løv-Ham. Utrolig bra jobbet både av dem i styret som får inn penger, og av oss som reiser rundt og bruker penger og representer klubben, sier Sandstø.

Kaptein Erlend Storesund kunne knapt tro det var sant at fjerdeplassen er et faktum.

– Surrealistisk. Dette er resultatet av hardt arbeid og en gruppe som har utviklet seg sammen. Kvaliken blir bare en bonus for oss. Vi drar til Fredrikstad med tryggheten om at vi har gjort en fantastisk sesong, sier Storesund.

Både han og tomålsscorer Walde trekker frem trenerteamet med Sandstø og Tom Mangersnes.

– Vi har tort å spille mer, og fått tro på egen ferdigheter. Det har vi fått betalt for etter hvert, sier Walde.

Kvalik-kampene:

  • Fredrikstad – Løv-Ham

  • Hønefoss – Ranheim

Dato for kampene berammes i dag.

Vinnerne spiller hjemme/bortekamp om plass i eliteserien. Hvilket lag som spiller hjemmekamp først avgjøres etter loddtrekning.