(Aftenposten.no): Jesper Mathisen skriver i sin nye bok at han i sommer fikk en telefon fra tidligere Start-trener Tom Nordlie.

Under den timeslange samtalen skværet de opp sin langvarige konflikt og diskuterte mulighetene for en eventuell Kristiansand-retur for den karismatiske treneren.

Dette var før Nordlie ble trener for Kongsvinger, og før det ble klart at Mons Ivar Mjelde tok over for Knut Tørum i Start.

– Tom ringte meg og ville ha Start-jobben i sommer. Han spurte om jeg kunne spille ham inn for Start-ledelsen, og det sa jeg at jeg kunne gjøre. Jeg sa til Tom at vi aldri hadde trent så godt som under ham, og at vi følte oss som Barcelona. Det satte han veldig pris på å høre , forteller Jesper Mathisen.

Nordlie er ikke helt enig i at dette var formålet med samtalen.

— Altså, jeg ringer ikke til en spiller, eller i dette tilfellet Jesper Mathisen, for å spørre om jeg kan få jobb. Jeg er da såpass intelligent at jeg i så fall ringer styret, sier han lattermildt.

Nordlie forteller at han først og fremst ringte for å gi beskjed om hvorfor han ikke kunne komme i begravelsen til Mathisens pappa, Svein Mathisen. Kongsvinger-treneren lå nemlig på sykehus den uken.

— Jeg ville fortelle hvorfor jeg ikke kunne komme, Svein var jo en jeg kjente godt. Det var også en fin anledning til å få snakket ut om ting som skjedde mellom meg og Jesper i gamledager, sier han og utdyper:

— Det var noen episoder da jeg var treneren han ble litt irritert over, men som han sier selv var han ung den gangen. Det var fint å kunne legge en gammel ball død og backe opp Jesper samtidig. Jeg opplevde jo selv å miste faren min som 17-åring.

Men han legger ikke skjul på at samtalen etter hvert dreide over til trenertemaet.

— Jeg trivdes godt i Kristiansand, og det var vel slik at vi snakket om hvordan vi hadde kommet overens hvis jeg fortsatt var i Start. Jeg ble egentlig litt overrasket da Jesper sa han kunne tenke seg å ha meg som trener igjen. Vi hadde jo som sagt denne konflikten.

- Ble du kontaktet av Start om trenerjobben etterpå?

— Det vil jeg ikke si noe om, sier Nordlie.

Heller ikke administrerende direktør i Start, Sveinung Hovland , er spesielt snakkesalig om temaet.

- Det kan jeg ikke kommentere, det var mange kandidater. Det var ingen direkte forhandlinger ført med Nordlie, han var i så fall bare en av flere teoretiske mulige kandidater , sier han.

Dialog med Kongsvinger

Nordlie er i disse dager i forhandlinger med Kongsvinger om en mulig forlengelse av kontrakten, men tror ikke det kommer en løsning før i midten av november.

— Dersom forutsetningene er riktige, kan jeg tenke meg å fortsette. Det gjelder hvordan vi ønsker å satse og utvikle oss videre. Akkurat nå er jeg tilbake i full jobb for hjertestarter-firmaet mitt, forteller han.

På ni kamper i Kongsviner ledet Nordlie laget til syv seire og to uavgjort.