— Jeg er mest opptatt av å rose kollektivet og samholdet vi har i spillergruppen, men jeg må trekke fram Morten som den viktigste spilleren for oss på den ferden vi har hatt fra 2. divisjon til toppen av 1. divisjon. Han er en foregangsfigur og et eksempel for andre spillere, skryter Sandnes Ulfs trener Asle Andersen.

Etter to mål i helgens 5-3-seier i rogalandsderbyet mot Bryne på Jæren, er Morten Eriksen fra Kristiansand oppe i ni seriemål, i følge ham selv et beskjedent antall nettkjenninger. For Eriksen vet godt hvor målet står. I løpet av sine fem sesonger i Ulfs himmelblå drakt har spissen lesset inn 93 mål. Og med fem poengs ledelse ned til Hønefoss på 2. plass i 1. divisjon styrer Sandnes-klubben nå mot eliteserien mot alle odds.

- Jeg tenker lite på akkurat det. I Sandnes Ulf tar vi en kamp av gangen, så får heller omgivelsene ta seg av den diskusjonen. Vi kan slå hvem som helst, men også tape mot hvem som helst, så får vi se til slutt hvor vi ender, sier den sindige sørlendingen Eriksen, som flere ganger har hatt tilbud fra eliteserieklubber.

— Som sørlending håper jeg Start holder plassen i eliteserien, jeg vil ikke møte de i 1. divisjon neste år. Jeg har fått noen tilbud fra eliteserieklubber, men jeg har valgt å ikke slå til, og nå tenker jeg ikke på det. Nå er det gode opplevelser med gutta her som er gøy og som betyr noe.

- Har du hørt noe fra Start?

— Ingen kommentar, svarer 28-åringen som i 2004 var på en måneds prøvespill under Tom Nordlie i Start. Så flyttet læreren til Bergen, før han senere endte opp i Rogaland.

— Morten har alt som skal til for å lykkes i en eventuell eliteserie: han har fart, kapasitet, et godt skudd med begge bein, i tillegg er han sterk. Så som spydspiss eller toppspiss har han alle forutsetninger for å lykkes i eliten, sier Asle Andersen, som selv har mange år som toppspiller i både eliteserien og 1. divisjon bak seg.

Statistikksenter 1.divisjon:

Sandnes Ulf tapte seks av de åtte første kampene i serien, men nå har klubben vunnet 12 av de 13 siste kampene.