Alexander Tettey vil ikke svare på hvor han skal spille neste sesong. Alexander Tettey vil ikke svare på hvor han skal spille neste sesong. Foto: Andrew Yates

Kryptisk Tettey om framtiden: - Noe jeg vil holde for meg selv

Det er uklart om Alexander Tettey (30) fortsetter i Norwich etter nedrykket fra Premier League.

— Championship er en skremmende tøff liga med mange kamper og det setter sine merker på kroppen, særlig min, sier Tettey til NTB.

Han har tidligere vært med Norwich ned til nivå to. Landslagsspilleren har ett år igjen av kontrakten med Carrow Road-laget.

— Om jeg vil spille i PL istedenfor Championship er noe jeg vil holde for meg selv, så jeg sier ingen kommentar på det spørsmålet, sier Tettey om hvor han helst vil spille framover.

Unødvendig

Han gikk glipp av store deler av vårsesongen etter at han måtte operere ankelen.

— Jeg har ærlig talt ikke tenkt på framtiden etter nedrykket. Alle mine tanker har gått på å bli frisk fra ankelskaden. Men jeg har også vært trist, fordi vi rykket ned fra Premier League. Et nedrykk jeg mener var unødvendig, sier midtbaneankeret.

Han har hatt stor tillit på Norwich-laget under Alex Neil. Før skaden ble Tettey matchvinner både mot Manchester United og Southampton.

— Jeg er i rehabiliteringsfasen og håper å være frisk i starten av juni, sier A-landslagsspilleren.

Han har sagt seg villig til å fortsette på landslaget under Per-Mathias Høgmo. Tettey er naturlig nok ikke med i de tre privatkampene mot Portugal, Island og Belgia i mai og juni.

Det setter ankelskaden stopper for.

Lover superform

VM-kvalifiseringen starter 4. september.

— Jeg blir i superform til det, sier Tettey om han rekker å komme i kampform til Tyskland gjester Ullevaal.

Det er gode nyheter for landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Alle trodde Norwich var i ferd med å berge plassen da laget tok sju poeng mot Manchester City, West Bromwich og Newcastle.

Men så stoppet det helt opp for «kanarifuglene». Fem av de seks siste kampene endte med tap, blant annet skjebnekampen mot Sunderland, laget som til slutt berget plassen.

Tettey rakk 23 kamper og to mål før han ble skadd mot Chelsea 1. mars.

Han har spilt for Norwich siden 2012. Tidligere har Tettey også spilt for Rennes i Frankrike. (©NTB)