Det var lørdag, og Viking hadde invitert til fest. Dessverre viste det seg at vertskapet holdt igjen på godsakene. Straffemålet burde satt fyr på Viking, men i stedet ble vi feige og lot gjestene ramponere festen. Vi burde virkelig gjort som Grindhaug sier: Bare peiset på!

Den sene utligningen til Djordic gjør at poengdelingen føles som et tap. Dette var kampen vi burde, kunne og skulle vunnet. Viking førte denne kampen fram til det gjensto 15–20 minutter, men gikk i den samme fella som tidligere. I stedet for å kjøre på etter det første målet overlater vi initiativet til motstander, og skal tydeligvis forsvare denne spinkle 1–0 ledelsen. Jeg fatter det ikke!?

Den eneste unnskyldningen jeg kan finne er at to skader gjorde at Hareide ikke kunne bytte slitne spillere mot slutten. Både Trond Olsen og King Gyan forsvant før andre omgang, og en trøtt De Lanlay måtte fullføre kampen.

Vi kunne avgjort denne kampen da Bertelsen spilte Nevland gjennom, og spissen kom alene mot Per Morten Kristiansen. Dessverre ble det som var ment som en iskald chip over keeper et slapt tilbakespill, og muligheten til å drepe kampen glapp. I stedet beleiret FKH vår sekstenmeter, og fikk lønn for strevet da kaoset i feltet førte til at Indridi laget straffe.

I stor deler av kampen følte jeg at vi hadde god kontroll på FKH. Defensivt er det rimelig solid, selv om Skogseid fortsatt utmerker seg med mange svake avleveringer. På motsatt side syntes jeg derimot at Bertelsen hadde en god kamp. Han var offensiv, brøt foran motspiller og satte i gang gode overganger.

Offensivt er det derimot trøbbel. I første omgang hadde vi vel ingen klare målsjanser? I andre omgang åpnet det seg mer opp, men vi er altfor omstendelige. Vi har mye å lære av FKH's direkte stil i angrep.

Valon Berisha var svært aktiv i dag, og jeg gleder meg til dagen da unge Valon blir mer effektiv i spillestilen. Det blir for mange feilvalg. For Birkir var denne kampen et steg tilbake. Nå ryktes det at samtaler om kontrakt er tatt opp igjen, men jeg er ikke sikker på om det er lurt. Birkir blir for treg, rett og slett.

Andre Danielsen kom inn tidlig for en skadd Trond Olsen, og hadde en god kamp. Særlig etter at han gikk inn i ankerrollen for en skadd (?) Gyan. Vidar Nisja kom også inn etter pause, og imponerte igjen med hodestyrke. Jeg føler at jærbuen Nisja er en langt mer nyttig og målfarlig indreløper enn det Birkir er for tiden.

I sine grusomme bortedrakter kjempet Haugesund fra start til slutt. De fikk utligningen på overtid, og en imponerende supportergjeng feiret som det var seier. Det føltes i alle fall som tap for oss på langsiden. Nå blir det tøft å ta igjen Haugesund på tabellen.

Et lyspunkt i kveld er at Viking er i samtaler med en spansk trener. Josep Clotet Ruiz var til stede på stadion i kveld, og er en kandidat til trenerjobben under manager Hareide. En spansk en på treningsfeltet hadde vel ikke vært feil?

Hvordan opplevde du kampen? Tror du spansk trener er tingen?