DRAMMEN (adressa.no): Jonas Svensson har spilt seg til fast plass og vært en viktig brikke i RBK-laget denne sesongen.

Verdalingen var ikke i troppen mot Strømsgodset, på grunn av G18-landskamp mot Latvia på Kypros.

Til tider rundspilt

Til adressa.no sier trener Jan Jönsson at Svensson kunne ha gjort en veldig bra innsats mot Strømsgodset, men samtidig poengterer han:

— Det er en skam om vi ikke klarer oss uten en junior.

Rosenborg klarte seg slett ikke mot Strømsgodset, i en kamp som endte 3-1 til drammenserne. I førsteomgangen ble Rosenborg til tider rundspilt av eks RBK-er Øyvind Storflor og co.

(Artikkelen fortsetter)

Jonas Svensson var borte på landslagsoppdrag. (Foto: Scanpix)

Kamara punkterte kampen

— Vi fikk en veldig ulykkelig start, og varierte i 90 minutter, sier Jan Jönsson, som mener de siste sju-åtte minuttene av førsteomgangen var aller svakest av Rosenborg.

I pausen endret Jönsson formasjon fra 4-4-2 til 4-3-3 i håp om å få bedre tak på Strømsgodset.

- Vi ønsket å ha tydeligere med de tre sentralt, sier han.

Jönsson lyktes til dels. Rosenborg kom inn i kampen da Jim Larsen reduserte til 2-1. Men kampen ble punktert da Ola Kamara laget 3-1 etter 78 minutter.

Svensson på benken

Jonas Svensson startet ikke G18-landskampen mot Latvia på Kypros. RBK-spilleren kom inn for Fredrik Midtsjø etter 73 minutter i kampen Norge vant 2-0. — Total belastning i turneringen ble avgjørende for valg av spillere. Jonas er frisk og aktuell for å spille siste kamp mot Island, opplyser G18-landslagstrener Knut Torbjørn Eggen til adressa.no.

Rade Prica og Borek Dockal må stå over neste RBK-kamp, på grunn av gule kort. Både de to og kaptein Mikael Dorsin fikk gult kort på grunn av kjeftbruk.