MOLDE 20120409.Eliteserien 2012. Branns Rodolph Austin ligger nede etter å ha fått seg en kraftig smell under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Brann på Aker Stadion i Molde mandag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Foto: Svein Ove Ekornesvaag

— Det ser ut til at Rodolph Austin blir klar, sier Brann-lege Knut Fjeldsgaard.

Austin har vært ute med skade siden han pådro seg en hjernerystelse i kampen mot Molde 9. april.

Uten Austin på banen har Brann tapt for Molde, Strømsgodset og Haugesund.

At han nå trolig rekker prestisjeoppgjøret mot Vålerenga søndag kveld, er svært gode nyheter for dem som ønsker seg en Brann-seier.

Tirsdag ettermiddag var Austin med og trente fotball med resten av laget, og headet en del.

— Det gikk bra. I morgen (onsdag) har laget fri, men Austin skal trene, og torsdag skal han være med for fullt igjen sammen med de andre spillerne. Alt avhenger av hvordan den torsdagstreningen går, men vi er positive, sier Fjeldsgaard.

Forsiktig med Austin

Retningslinjene når man pådrar seg en hoderystelse, er strenge.

Man skal ta det med ro, og ikke under noen omstendighet komme tilbake for tidlig. Brann har derfor tatt alle forholdsregler med Austin, og har måttet holde tilbake en spillesugen jamaicaner. Men kommende søndag, nesten tre uker etter skaden, ser det altså ut til at Austin er klar igjen.

— Austin har vært lenge borte nå. Vi har gjort slik vi skal. Forutsetningen for at han skal begynne igjen, er at han skal være symptomfri, og det har vi etterfulgt, sier Fjeldsgaard.