Fiorentina coach Claudio Cesare Prandelli gestures during their UEFA Cup semi-final, second-leg soccer match against Rangers in Florence May 1, 2008. REUTERS/Alessandro Bianchi (ITALY) Foto: ALESSANDRO BIANCHI

Det var et kjedelig og temmelig hendelsesløst oppgjør vi fikk se Artemio Franchi-stadion, og kontrasten var stor til det målrike oppgjøret mellom Zenit og Bayern tidligere på kvelden.

Fiorentina tok som ventet tak i kampen på eget gress, men de skapte ikke veldig mye i angrep og var sørgelig lite effektive når de hadde muligheten.

De skotske gjestene konsentrerte seg stort sett om det defensive, og ble stort sett avblåst for offside de få gangene de spilte seg fremover.

Lagene gikk dermed til pause uten scoringer, men begynte 2. omgang uten å rokere på lagene. Dermed fikk vi se mye av det samme kampbildet også etter hvilen, og verken sjansestatistikken eller effektiviteten nådde de helt store høydene heller da.

Da klokken viste 90 minutter pluss tillegg var det fortsatt målløst, og lagene måtte ut i ekstraomganger.

Ekstratiden var lenge like hendelsesløs som de første 90, men fire minutter ut i 2. ekstraomgang fikk innbytter Daniel Cousin sitt andre gule kort. Fiorentina fikk dermed ti minutter med en mann mer, men heller ikke det gjorde noen forskjell i målprotokollen.

Dermed måtte lagene ut i straffesparkkonkurranse, og der var det Rangers som trakk det lengste strået etter at Christian Vieri brant sitt straffespark.