2012 har vært et oppløftende år for de som holder med Molde. Klubben forsvarte det historiske seriegullet fra 2011, samtidig som de kvalifiserte seg til gruppespillet i Europa League. Her noterte de seg for to sterke seirer mot Stuttgart — senest i den avsluttende kampen forrige uke.

— Det har vært en fantastisk sesong på alle måter, og det har vært spenning hele veien. Det ble nevnt på årsfesten at vi har hatt en evne til å vinne de fleste kampene i år med ett mål. Det vil si at vi har slitt med å punktere kampene, men samtidig betyr det at vi har en fantastisk egenskap til å ro i land seirene, sier styreleder Øystein Neerland til Rbnett.

- Fortjent vinner

Også i år kåret klubben årets spiller og årets unge spiller. Sistnevnte pris går til den i aldersgruppen 17 til 23 som har utmerket seg mest. Neerland understreker at årets prisvinnere har bidratt til fellesskapet og løftet laget betydelig.

Vegard Forren ble årets spiller - Magnus Wolff Eikrem årets unge spiller.

— Vegard har spilt mange kamper på veldig høyt nivå, og har utmerket seg i MFK over tid. Han har dessuten gjort det bra på landslaget, og er definitivt en verdig vinner, skryter styrelederen.

— Når det gjelder Magnus, er begrunnelsen litt den samme som med Vegard. Han har debutert på a-landslaget, og samtidig har han tatt frem det han kan for MFK, enten det har vært europacup eller seriespill. Begge har tatt store steg denne sesongen, sier han.

Rom for forbedring

Suksessen i 2012 til tross - MFK har uttalte planer om å dra det enda lengre i 2013. Gruppespill i Champions League er noe både ledere og spillere sikler etter, og Øystein Neerland er helt tydelig på at toppen ikke er nådd.

- Det går an å utvikle seg og gjøre ting bedre enn vi har gjort. Klarer vi det, blir det en god sesong, og da får man se hva det materialiserer seg i , sier han.

Lørdag avsluttet i hvert fall klubben en solid sesong med den tradisjonsrike årsfesten på Aker Stadion. Neerland oppsummerer den på følgende måte:

— Det var taler, god mat, hyggelig samvær og utmerkelser, sier han.

PS! Einar Halle ble kåret til årets dommersjel. Begrunnelsen for tildelingen er hans lange karriere som toppdommer og UEFA-observatør.