— Målet er å være den beste materialforvalterassistenten som noen gang har vært i Adeccoligaen, sier Henrik Elvestad til Fædrelandsvennen.

Komikeren, som sammen med Johan Golden loser TV2-seerne gjennom Golden Goal på fredagskveldene, er søndag på Notodden for å bistå Start med oppgavene som til vanlig tilhører materialforvalter Øyvind Evjen.

— Jeg hadde egentlig inntrykk av at det er ganske lett å være materialforvalter, men jeg fikk egentlig beskjed om å komme til Notodden allerede lørdag.

Morgenfugl

Planen er at jeg møter opp senest 08.30 søndag. Dette er beinseriøst, sier Elvestad, som gleder seg til å møte Start-gjengen som spiller årets siste kamp klokken 13.00 søndag.

— Jeg skal være i garderoben før kamp, i pausen og etter kamp. Planen er å gjøre materialforvalterting, men du skal ikke se bort fra at jeg blander meg inn i peptalken, sier komikeren og humrer.

Starts materialforvalter Øyvind Evjen er spent på sin assistent.

— Det blir nok litt løsere stemning enn vanlig. Vi håper det er bra for klubben at vi åpner opp for dette og gir litt tilbake, sier han.

- Hva slags oppgaver får han?

— Han skal få lov å gjøre alt det jeg vanligvis gjør i forbindelse med kamp. Han får hovedansvaret for kommunikasjonen med fjerdedommer ved bytter. Planen er at han også skal være mediekontakt, svarer Evjen.

— Vi gjør alt vi kan for at dette skal være så reelt som mulig, forsikrer mediesjef i Start, Roy Emanuelsen.

Ja fra alle

Starts administrerende direktør Magne Kristiansen har sammen med Start-trener Mons Ivar Mjelde godkjent at Elvestad blir en del av Start-delegasjonen på Notodden søndag.

Det viktigste for dem er at seansen ikke får konsekvenser for kamputfallet eller de sportslige forberedelsene. Både Starts og Notoddens situasjon er avklart. Start er allerede seriemester, mens Notodden rykker ned.

— Vi skal være forsiktige med å lage for mye show. Men dette er en kamp det er mulig å gjøre det på, sier Kristiansen.

- Dette går ikke ut over det sportslige?

— Nei. Dette skal ikke gå ut over det sportslige, svarer Kristiansen.

— Det er selvfølgelig ikke vår intensjon. Det ikke under noen omstendigheter påvirke kamputfallet. Vi spurte nå fordi begge lags situasjon er avklart. Hovedgrunnen til at vi spurte nå er at vi vet at vi hadde fått nei dersom noe hadde stått noe på spill, sier Elvestad.