NETANYA (Aftenposten.no): Sammen med kaptein Jordan Henserson og en håndfull pressemedarbeidere inntok Englands U21-landslagssjef Stuar Pearce Netanya stadion tirsdag ettermiddag.

  • LIVE kl. 18: Israel U21 — Norge U21En solrød Pearce var i godt humør og svarte villig på spørsmålene fra engelsk og norsk presse sammen med sin kaptein.Før EM lå det engelske U21-laget i Tyrkia på treningsleir. Pearce og Henderson fortalte om ypperlige forhold og mye golf, i tillegg til fotball.Da den halvtimes lange presseseansen på Netanya stadion var over, kom Pearce bort til Aftenposten og TV 2, som var de eneste norske mediene tilstede. Der ville den tidligere Manchester City-manageren vite hvordan det lå an med de fire norske spillerne som er på A-landslagssamling med Drillos, men som ankommer Israel natten før møtet mellom Norge og England.Pearce spurt om hvem av Håvard Nordtveit, Joshua King, Valon Berisha og Markus Henriksen som ville starte mot Albania og om de ville være disponible for spill mot engelskmennene timer etter VM-kvalikkampen i Tirana.Etter noen minutters samtale ønsket han Norge lykke til og forsvant.Før det rakk han også å svare på spørsmål om status i egen tropp, skader, varmen i Israel og en haug av andre ting fra de rundt 20 journalistene i salen.Et av spørsmålene handlet om Manchester Uniteds unggutt, Wilfried Zaha, som nylug var med å spille Crystal Palace opp til premier League. 20-åringen har slitt med en vond ankel.Englands første kamp i EM er mot Italia. De spiller også i kveld, men etter Norge-Israel. Åpningskampen kan fort bli nøkkelkampen for samtlige fire lag i Norges gruppe.Stuar Pearce har hatt ansvaret for Englands U21-landslag siden februar 2007, noen måneder før han fikk sparken som sjef i Manchester City. Dette er hans fjerde mesterskap som U21-sjef.Allerede samme år som han fikk jobben ledet han England til semifinale i EM. Der ble det tap på straffer mot Nederland. Samme år fikk han jobben på permanent basis.I 2009 gikk laget helt til finalen. Der ble det 4-0-tap mot Tyskland.I 2011 ble det bråstopp etter gruppespillet.Nå er Pearce desperat etter å hente hjem et EM-gull.

Her kan du lese alt om Englands EM-tropp.

  • Alle her i Israel er fantastiske. Jeg er så heldig at jeg har fått besøke Israel tidligere, og det er fantastisk her. Alle er vennlige og hjelpsomme, sa Stuart Pearce på spørsmål om oppholdet i EM-landet.

  • Det var fantastisk for oss å forberede oss der, sa Liverpool-spilleren Jordan Henderson.

  • Han kommer seg, det ser bra ut. Han trente i dag, svarte Pearce.

  • Troppen min ser veldig bra ut, spillerne virker klare. Spillergruppen er kanskje den beste vi har hatt. Spillerne går godt sammen og vi har noen fantastiske individualister her, sa Pearce.