Erik Huseklepp er definitivt ferdig i Brann etter sesongen, bekrefter klubbens sportssjef, Rune Soltvedt.

— Det går på kontraktslengde. Han står på sitt og det gjør det veldig vanskelig, sier Rune Soltvedt til BT.

Brann tilbød Huseklepp en ettårskontrakt, men Huseklepp har ønsket en avtale over flere år.

Det var overfor BA Soltvedt først bekreftet at partene har bestemt seg for å avslutte samtalene.

Derfor ville Brann bare gi ett år

— Hvorfor var det så viktig for Brann at Huseklepp skulle få ettårskontrakt?

— Det er flere grunner til det. Først og fremst situasjonen vi er i som klubb. Erik er ikke en kjempegammel mann, men vil bli 33 år i løpet av neste sesong. Det taler litt imot. Så har det sammenheng med utviklingen han har hatt i Brann de siste årene. Det er blitt en helhetsvurdering fra vår side, der vi tilbød ham en ettårskontrakt. Så må jeg presisere at vi har sett Erik i øynene og sagt at ett år fort kunne blitt til flere, sier Soltvedt.

Brann-sjefen møtte BT inne på Stadion onsdag. Han vedgikk at det er vemodig å bryte kontraktssamtaler med en så markant skikkelse i klubben. Og gjentok flere ganger at uenigheten i diskusjonene dreide seg om lengden på en ny avtale.

— Det økonomiske er jeg helt klart på at vi ville blitt enige om. En ny avtale ville gått inn i lønnsstrukturen de andre spillerne er kommet inn i. Det hadde vært noe begge parter hadde blitt enige om, sier Soltvedt.

- Har Brann strukket seg så langt som klubben kunne i denne saken?

— Vi føler jo det. Hadde vi ment noe annet, ville vi gjort det annerledes. Når det handler om kontraktslengde, må vi gjøre en sportslig vurdering.

Huseklepps kommentar

Erik Huseklepp selv sier at partene ikke er kommet til enighet, men at han aldri lukker dører. Heller ikke for Brann.

- Situasjonen min nå er veldig vanskelig. Jeg elsker klubben og supporterne, og det er det beste stedet jeg har spilt fotball, men jeg får ikke sjansen til å spille nå. Det gjør det vanskelig, for jeg elsker også å spille fotball og har ikke så mange år igjen av karrieren. Jeg føler meg i veldig godt slag, men får ikke vist det .

— Hva synes du om tilliten du har fått i Brann i 2016?

— Lars Arne (Nilsen) er trener og han tar ut laget. Jeg kan ikke gjøre annet enn å prestere de gangene jeg får sjansen. Det vil jeg fortsette å prøve på ut sesongen. Så får vi se om jeg får sjansen eller ikke, sier Huseklepp.

Treneren er taus

Brann-trener Lars Arne Nilsen har i forbindelse med eliteseriepausen som nå er grunnet landskamper, reist fra Bergen. BT har ikke oppnådd kontakt med Nilsen, men Brann opplyser at treneren ikke vil la seg intervjue om Huseklepps kontrakt.

Mange har lest denne i dag:

Avgjørelsen om Huseklepps fremtid er i tråd med det BT har slått fast tidligere. Kommentator Anders Pamer skrev at det for Huseklepp «er så til de grader over at det fremstår som pussig at Brann i det hele tatt har tilbudt spilleren kontrakt i ett år til».

Det var i starten av august nyheten om at Huseklepp sa nei til tilbudet om ett års kontraktsforlengelse med Brann kom.

Huseklepp har denne sesongen spilt en birolle for trener Lars Arne Nilsen, men har likevel markert seg med scoringer og målgivende pasninger. Huseklepp har sittet på benken i 14 av 22 kamper.

Klubblegenden har scoret 67 mål 302 kamper for Brann.

BT kommer tilbake med mer.