Seriemesteren fra 2012 hadde sakket akterut i gullkampen etter bare ett poeng på de to forrige kampene, men med seieren over WBA har de lyseblå fortsatt muligheten til å ende øverst på tabellen.

Pablo Zabaleta, Sergio Agüero og Martin Demichelis scoret målene mandag. Det er første gang tre argentinske spillere har scoret i samme Premier League-kamp.

Tre runder før slutt leder Liverpool fem poeng foran Chelsea. Treer Manchester City er kun ett poeng bak annenplassen, og Manuel Pellegrinis mannskap har en kamp til gode på de to gullrivalene. Dermed går det mot en thrilleravslutning i Premier League.

– Vår plikt er å prøve å vinne våre kamper. Da vil presset være på Liverpool, sa Pellegrini.

Drømmestart

I mandagens kamp gikk City rett i angrep og ledet 2-0 før ti minutter var spilt. Zabaleta sendte vertene i føringen med hodet allerede etter tre minutter, mens Agüero doblet ledelsen kort tid senere med et velplassert skudd fra like utenfor 16-meteren.

WBA lot seg ikke knekke av marerittstarten, og Graham Dorrans reduserte etter et drøyt kvarters spill da han avsluttet en kontring med en fin soloprestasjon.

Ti minutter før pause styrte Demichelis inn 3-1 til hjemmelaget etter at Vincent Kompany forlenget et hjørnespark fra Samir Nasri.

Kompany minner om at City var åtte poeng bak Manchester United med seks kamper igjen da laget ble mester for to år siden.

– Vi henter motivasjon fra det, men det viktigste er at vi finner tilbake til formen fra begynnelsen av sesongen. Vi var bedre i dag, og om vi bygger videre på det kan alt skje, sa han.

Silva-skade

Annen omgang bød ikke på like god underholdning, og City kontrollerte inn seieren. Et skår i gleden for laget var at David Silva måtte forlate banen på båre midtveis i annen omgang etter å ha fått en smell i leggen da han ble taklet av en motspiller.

– Vi får se i morgen hvor alvorlig det er. Han har hatt smerter i ankelen de tre siste kampene, sa Pellegrini, som frykter at han må greie seg uten Silva i serieavslutningen.

Også Agüero måtte ut med skade, men det er neppe alvorlig.

For West Bromwich gjør nederlaget at klubben bare ligger tre poeng over nedrykksstreken, men laget har fordel av å ha spilt en kamp mindre enn flere av de andre bunnlagene.