Med uavgjort hjemme i siste seriekamp hadde HamKam beholdt kvalikplassen. Men med 1-5 mot Stabæk, samtidig som konkurrentene i nedrykksstriden vant, endte det med nedrykk for HamKam, tre år etter at Ståle Solbakken førte dem til eliteserien.

Hissig

— Dette er utrolig bittert. Jeg er enormt skuffet, sa en preget Frode Grodås etter kampen. Han ble derimot hissig da han fikk gjentatte spørsmål om han kom til å trene HamKam videre.

— Jeg forholder meg til at jeg skal være her i ett år til. Må jeg stave det for dere, sa en amper Grodås.

- Utrolig bittert

HamKam fikk en verst mulig start da Stabæk gikk opp i ledelsen allerede etter ti minutter. Like etter bommet Ramiro Corrales på et straffespark som kunne ført laget inn i kampen igjen.

— I dag var vi ikke bra nok og virket preget av alvoret. Nok en gang hadde vi ikke marginene med oss. Vi slipper inn de første sjansene deres og bommer på straffen som kunne gitt oss 1-1. Hadde vi scoret på den tror jeg vi hadde klart det. Utrolig bittert, sier Grodås oppgitt.

Haakonsen til VIF

Truls Haakonsen går fra jobben som direktør i HamKam, til en tilsvarende jobb i Vålerenga. Han ville ikke legge skylden for nedrykket på enkeltpersoner.

— Det er ingen automatikk i at treneren må gå selv om laget rykker ned. Her må vi se på hva som har gått galt. Det er ingen enkeltindivider som er årsak i at vi rykker ned. Grodås skal evalueres på lik linje med alle oss andre. Så får vi se hvordan trenerkabalen ser ut neste sesong, sier Håkonsen.