Elverum–FyllingenBergen 34–25

FyllingenBergen kunne festet grepet om bronseplassen om de hadde vunnet borte mot Elverum onsdag. Det var de veldig langt fra å klare.

— Elverum var mye bedre enn oss og fortjente å vinne stort. Vi skal ikke fremstå slik som dette, lyder den klare dommen fra Fyllingen-trener Vidar Gjesdal.

Ikke siden Fyllingen gikk på en 26-37-smell borte mot Nøtterøy i november 2014 har laget tapt med styggere sifre. Slikt svir for laget som kom rett fra en oppløftende topoenger mot Halden for tre dager siden.

— Forutsigbare

— Vi følte at vi ikke helt hadde tro på det. Skal du slå Elverum, må du ta fighten og vinne krigen. Det var vi ikke i stand til. Vi ble veldig forutsigbare i vårt offensive spill, og hang ikke med defensivt heller, sier Gjesdal.

Hjemmelaget førte kampen fra første sekund, men Fyllingen hang med til stillingen var 8–8. Den siste halvdelen av første omgang brukte Elverum til å opparbeide seg et komfortabelt forsprang, til pause sto det 17–12. Det skulle vise seg å være for mye å hente inn for Fyllingen. I stedet var det Hedmark-laget som bare økte ledelsen mot slutten av kampen.

Fyllingen manglet venstrekant Iben Hvidsten på grunn av sykdom. Med viktige Andreas Ungesson og Viktor Sandberg på skadelisten fra før begynner det å bli tynt for Gjesdal.

— Sårbare

— Ja. Vi er sårbare om dagen. Men jeg har ikke lyst til å bruke det som unnskyldning. Det var ikke grunnen til at det ble som det ble, sier treneren.

Han trekker frem Hvidstens erstatter, Matias Lygre, som et lyspunkt.

— Lars (Eggen Rismark) sto en ny fin kamp i mål. Mens Matias spilte sin første kamp fra start og gjorde det veldig bra med fem scoringer, sier Gjesdal.

Lygre selv tar med seg godordene.

— For min egen del er det svært positivt å få noen svar. Det var kjekt å få starte, og jeg hadde en god dag skuddmessig. Men tapet er veldig kjipt. Elverum var flere klasser bedre enn oss, sier Lygre.

E-cup

Nå venter europacup for de gule og blå. Allerede fredag og lørdag er det klart for dobbeltkamp mot serbiske HC Radnicki i åttedelsfinalen i Challenge Cup. Begge oppgjørene spilles i Framohallen.

— Jeg er glad det er kamp igjen så kjapt. Motstanderen vet jeg ingenting om, annet enn at de ble slått ut av Stord i fjor, sier Lygre.

Trener Gjesdal vurderer serberne slik:

— Serbisk håndball er bra, men i to hjemmekamper er dette et lag vi skal ta.