Det er agent Lars-Petter Fosdahl som i samarbeid med Branns midtbanespiller Seyi George Olofinjana kartlegger det afrikanske markedet.

— Ja, vi sonderer markedet for å få tak i den mest lovende spissen på det afrikanske kontinentet. Vi bruker George sin lokalkunnskap i dette arbeidet, bekrefter Fosdahl overfor Bergens Tidende.

— Vi har en liste med fem navn som vi nærmer oss. Spillere fra Kamerun, Elfenbenskysten og Senegal er aktuelle, sier Fosdahl.

Det er spillere i samme kategori som Olofinjana det jaktes på. Det vil si i landslagssjiktet. Parfait Ngon Adjam var i 23-mannstroppen til Kamerun under den nylig avviklede Confederation Cup i Frankrike, men fikk ikke spilletid i turneringen.

Han spiller nå for det kamerunske mesterlaget Canon Yaounde, og ble tatt med i landslagstroppen som den eneste fra den hjemlige serien ved siden av tredjemålvakten.

Flere kan komme på prøve

Overgangsvinduet åpnet i går, og Fosdahl anslår at noe kommer til å skje i løpet av ti dager. Det kan komme på tale å la flere av dem prøve seg på trening med Brann.

— Vi prøver å hente spillere for å se dem med laget, sier Fosdahl.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde bekrefter overfor BT at det er på tale å få blant andre Parfait Ngon Adjam på treningsopphold. Spissen er 1,84 meter høy og 84 kilo tung. Han har én landskamp for Kamerun.

Fosdahl sier at de fem på listen alle er spillere som han tror vil heve nivået i Brann og samtidig være aktuelle salgsobjekter på sikt. Han beskriver prisnivået som «fornuftig».

— Men prisnivået varierer veldig. Enkelte av spillerne spiller for store klubber som er involvert i den afrikanske mesterligaen. Det gjør dem dyrere, sier Fosdahl.

Han sto også bak overgangen til Toni Nhleko, en afrikaner som ikke fant seg til rette i Brann.

— Nhleko var uheldig med ytre omstendigheter. Man kan ikke generalisere afrikanere, mener han og viser til Olofinjana.

Seyi sjekker priser

Seyi Olofinjana var i London for å besøke familie og venner i går. Han bekrefter at han jobber opp mot sine kontakter i Afrika.

— Det er definitivt spisser i Afrika som kan gjøre en god jobb for Brann. Nå sjekker jeg blant annet priser og kontrakter, sier den nigerianske landslagsspilleren, som har vært Branns beste denne sesongen.

Brann jobber nå på flere fronter for å forsterke laget før den skjebnesvangre høstsesongen. Klubben har tilkjennegitt sin interesse for den hjemvendte spissen André Schei Lindbæk. Men det virker klart at konkurransen blir hard.

Hans tidligere klubb Molde har allerede kommet med et konkret bud. Det samme har to andre, ikke navngitte klubber. Schei Lindbæks agent, Tarje Nordstrand Jacobsen, sier at Brann ikke er en av disse klubbene.

Tar ny kontakt

Bjørn Dahl, daglig leder i Brann, sier til Bergens Tidende at klubben har bestemt seg for å ta ny kontakt med Schei Lindbæk.

— Men blir det budrunde og pengegalopp, vet jeg ikke om vi blir med på det, sier Dahl.

Schei Lindbæk er bosmanspiller og krever trolig en god eliteserielønn, det vil si over én million kroner i året.

Spissen scoret ni mål på 21 kamper den siste sesongen i Molde, og da slet han med manglende tillit i starten av sesongen. Nordstrand Jacobsen mener spissen er et typisk oppspillspunkt og en spiller som passer inn i kategorien som Brann leter etter. Agenten og Løv-Ham-spilleren tror Schei Lindbæks klubbvalg er avgjort i løpet av morgendagen, så Brann har ikke all verden av tid på å bestemme seg.

Sportslig leder Per-Ove Ludvigsen var ikke tilgjengelig for kommentar i går.