Fenerbahce — Manchester United 2-1:

Det er i Europa League Manchester United sanker de gode resultatene om dagen. Men 4-1-seieren mot Fenerbahce for to uker siden, denne gangen på tyrkisk jord, ble vanskelig å gjenskape.

Allerede etter ett minutt kom den første kalddusjen. United klarte i etterkant å skape lite. Og etter seksti minutter kom scoringen som satte spikeren i kisten for Jose Mourinhos menn. Et trøstemål hjalp lite.

Manchester United får det bare ikke til å stemme.

- Fortjente ikke å vinne

Jose Mourinho var også knallhard etter tapet.

— De fortjente å vinne. Et lag som slipper inn et mål etter to minutter er et lag som ikke er forberedt, som ikke er klare, som ikke er konsentrert nok. Etter deres andre scoring våknet vi, men jeg synes ikke vi fortjente mer. Når man spiller fotball må man gi maks, og jeg synes Fenerbache fortjente det, sier han til Daily Telegraph.

Og fortsetter:

— Det var som om de spilte en Champions League-finale og vi en sommer-vennskapskamp.

Jose Mourinhos Manchester United får det ikke til å klaffe. Foto: Reuters

Kalddusjen

Manchester United fikk en skikkelig kalddusj etter bare ett minutts spill. Ballen ble spilt til Moussa Sow, som like greit kastet seg inn i et brassespark. Den gikk via tverrliggeren og i mål bak David de Gea.

En drømmescoring ga altså Fenerbahce en drømmestart på oppgjøret i Istanbul.

Fenerbahce fortsatte å sette en liten støkk i United, men de røde djevlene så ut til å komme seg og tok etterhvert et bedre grep i kampen.

Men temperaturen ute på banen var fortsatt høy, og blant andre Zlatan Ibrahimovic, som ble byttet inn for en skadet Paul Pogba, havnet i en diskusjon med den danske Fenerbahce-spilleren Simon Kjær.

Midtstopperen reagerte etter at Ibrahimovic gikk unødvendig hardt i kroppen hans mens ballen var på ut av banen. Da tok United-spissen tak i strupen til den høyreiste dansken, med Mourinho som nærmeste tilskuer.

Kremmerhus

Alt i alt var det et tannløst Manchester United, en helt annen utgave enn det som slo samme lag 4-1 på Old Trafford for to uker siden.

Men United fikk ikke utrettet mye i andre omgang heller. Og verre ble det for laget med den stolte historien da Fenerbahce doblet ledelsen med nok et kremmerhus etter 60 minutter.

Denne gangen var det Jeremain Lens som dundret til på et frispark fra rundt 20 meter. Helt utagbart for De Gea, somikke rakk å få ut fingrene.

Fenerbache fikk revansje. Foto: Reuters

Lenge var de tyrkiske vertene mye nærmere 3-0 enn United var en redusering. Men bare et lite minutt før full tid satte Wayne Rooney et perlemål klint i krysset.

Gjestene fra balløya fortsatte å presse ut i overtiden, og Rooney var nære på med en heading. Men det ble med det ene trøstemålet.