I en sjanserik og dramatisk kvartfinale var det Fredrikstads unggutt Etzaz Hussain som sendte Molde ut av cupen, bare minutter før det gikk mot straffesparkkonkurranse.

Hussain var elev av Ole Gunnar Solskjær i Manchester United og var nok en gang en av banens beste i dagens kvartfinale. Scoringen kom tre minutter før slutt i ekstraomgangene. Hussain smelte til fra 20 meter via en Molde-forsvarer og i nettet bak en utspilt Espen Bugge Pettersen.

Etter kampen var Ole Gunnar Solskjær langt fra en slagen mann.

— Jeg er skuffet over tapet, men er fornøyd med spillet i 2. omgangen. Vi var heldig som ledet 2-1 til pause. Men alt i alt leverte vi en prestasjon vi kan være stolt av.

Han har vært med på å både vinne og tape helt på tampen av kamper.

— Sånn er fotballen. Vi hadde kanskje fortjent å vinne, men vi må bare gratulere Fredrikstad med seieren. Ingenting vi kan gjøre med dette nå.

Hans tidligere elev, Itzaz Hussain, var kjempeglad.

— Jeg var litt heldig med 3-2-scoringen. Ballen gikk innom en moldespiller. Det har vært litt press på meg for å score, så det var flott å få det til. Skal skyte litt oftere etter dette!

(Artikkelen fortsetter)

Etzaz Hussain (t.v) spilte under Ole Gunnar Solskjær i Manchester United. (Foto: Bertil Valderhaug)

Molde burde ha tatt ledelsen allerede før det var gått tre minutter. Mattias Moström sto plutselig alene med keeper etter en gedigen forsvarstabbe. Han traff ikke ballen skikkelig, og den føkr både utenfor og over! Men så var det som om Molde sovnet fullstendig. Pasningene gikk i hytt og pine, og flere av spillerne mistet ballen i farlige posisjoner. Fredrikstad tok fullstendig over.

Mistet initiativet

1-0 kom etter 15 minutter. Joshua Gatt mistet ballen på en Molde-overgang, og Fredrikstad satte fart på venstresiden. Christian Steen ble fintet bort av Joachim Thomassen, og ballen havnet hos Celso Borges, som scoret lett fra kort hold.

Etter scoringen var Fredrikstad det klart beste laget, og hjemmelaget produserte flere sjanser til å øke ledelsen. Molde virket ute av form, og laget kunne være glad for å ikke ligge under med mer enn ett mål.

— De første 35 var forferdelige. Vi er heldige som leder til pause, sa assistenttrener Richad Hartis i pausen.

Men han kunne glede seg over det som skjedde de siste 10 minuttene før pause. Molde begynte å treffe bedre på pasningene, og etter et par gode angrep som begge ble avblåst for hårfine offside på Davy Claude Angan, kom scoringen etter 41 minutter.

Magnus Eikrem venter fortsatt på sin første eliteseriemål, men i Fredrikstad kom scoringen! Han skrudde et frispark over muren og plasserte ballen helt nede i hjørnet.

Molde fikk ny energi av scoringen og presset hardt for å få ledermålet før pause.

Sjansesløseri

Og det kom. Gatt startet det hele med flott løp på høyresiden. Han ga til Eikrem som satte opp Mostrøm. Svensken ga ut til Hoseth som skjøt. Skuddet ble blokkert, men ballen spratt til Angan som dundret ballen i mål fra kort hold. Flott angrep.

Molde startet annen omgang som de avsluttet den første, og i løpet av de første fem minuttene burde de punktert kampen opptil flere ganger.

52 minutter: Gatt får sjansen. Skuddet går utenfor.

56 minutter: Mostrøm serverer scoring på sølvfat. Men Angan presterer å skyte utenfor

for åpent mål!

59 minutter: Hoseth skyter hardt. Angan rekker ikke ballen på keeper-returen.

61 minutter: Angan skyter, keeper redder, og ballen triller langs målstreken.

66 minutter. Hoseth-raid ender med at Angan header - over.

70 minutter: Angan aleine med keeper som stopper ballen utenfor 16-meteren. Mostrøm får

sjansen, men to FFK-spillere er på streken og redder.

Da Molde ikke klarte å avgjøre kampen, lyktes Fredrikstad med sin offensive gambling. Amin Askar satte inn 2-2 ti minutter før slutt. De siste ti minuttene bølget det fram og tilbake, nærmest avgjørelse var Molde, men Joshua Gatt traff stolpen på overtid.

Molde føler seg nok noe snytt etter sjansesløseriet i annen omgang, men Fredrikstad leverte etter hvert en heroisk innsats etter at de hadde tatt telling til ni etter sin gode start på kampen.

Fredrikstad kan dermed fortsatt ta sin tolvte NM-triumf og gå opp på siden av Odd Grenland som Norges mestvinnende lag i cupsammenheng. Fredrikstad siste norgesmesterskap kom i 2006. Molde må konsentrere seg om å beholde ledelsen i eliteserien.

(Rbnett / ©NTB)