Michael Karlsens lille måltørke er endelig over. Hans to scoringer sørget både for tre poeng og ny kamp om toppscorertittelen i 1. divisjon. På tampen punkterte dessuten Bendik Torset kampen med sin 3-0-scoring i en imponerende bortekamp av Hødd.

Jevn åpning

Hødd tok – akkurat som de har hatt for vane denne sesongen — initiativet i kampen og hadde ballen mye i startfasen. Kampens første store mulighet var det imidlertid vertene fra Asker som stod for: Klokkeuret rundet 18 minutter i det Armin Sistek og Atli Heimisson kom i en to-mot-en-situasjon, hvor sistnevnte ble spilt fri, men Nyland gjorde seg stor og fremprovoserte Asker-spissens bomskudd.

Dernest gikk Hødd rett i angrep, hvor toppscorer Michael Karlsen ble spilt fri i midten etter godt kombinasjonsspill, men i ubalanse ble trønderens avslutning for svak. I minuttene etter var Asker svært nær scoring, men Nyland og Ørjan Engen Grimstad fikk ryddet unna Asker-angripernes forsøk.

Asker-press

Dermed overtok Asker rollen som det førende laget i kampen. Men Ørjan Nylands spilleforståelse og offensive tilnærming forhindret en rekke potensielt store Asker-muligheter. Samtidig var ikke dominansen større enn at Hødd var fullt med i kampen og at spillet bølget frem og tilbake.

Helt på tampen av 1. omgang initierte Erik Sandal en smart cornerløsning, før han selv forserte inn i straffefeltet, ble hektet og fikk straffe. Fra 11-metersmerket var Michael Karlsen sikker som banken og skjøt seg således inn i kampen om toppscorertittelen igjen. 1-0-ledelsen til pause var kanskje ikke helt fortjent etter spill og sjanser.

Tverrliggerskudd

I 2. omgang var det imidlertid Hødd som åpnet best. Et vedvarende Hødd-trykk de første minuttene etter hvilen resulterte til slutt i et tverrliggerskudd fra Christian Mork. Dernest fulgt en særdeles sjansefattig periode. Armin Sistek var tidvis farlig for vertene, men det var en helt annen spiss som var dagens mann.

Karlsen-show

Michael Karlsen satt inn nemlig sin andre scoring for dagen i det 79. minutt, da han mottok ballen på en overgang, driblet av en spiller før han iskaldt satte ballen i nota. Fem minutter senere kom Faysal Ahmed og Michael Karlsen begge helt alene med keeper. Ahmed valgte å avslutte selv, og Fredrik Purser reddet, mens Karlsen vred seg i håret over et dårlig valg av Ahmed. Dermed ble det ikke hattrick for eks-RBK-spilleren denne gang.

I stedet satte Bendik Torset inn kampens siste scoring etter pasning fra Sandal. Dermed tok Hødd en meget imponerende 3-0-seier mot et Asker-lag som hadde og har alt å spille for.