Foruten duellen mellom Thorbjørn Ludvigsen og Stian Angermund-Vik, var knyttet spenning til hva Filip Ingebrigtsen og Jakob Ingebrigtsen ville klare mot byens eksperter opp Stoltzekleiven.

Og ikke minst om de ville klare å ta Henrik Ingebrigtsens personlige rekord fra 2013 på 8.50. Mellomste blad Ingebrigsten er den med de største merittene denne sesongen og den letteste av brødrene. Og han ble europamester på 1500 meter i sommer.

Men tiden 09.55 viser at Stoltzekleiven er nådeløs.

Jakob Ingebrigtsen blir intervjuet etter løpet. Foto: Varegg

Bedre gikk det for yngstemann Jakob Ingebrigsten. Han løp opp på 09.14, noe som holdt til en 17. plass. FLERE SAKER FRA STOLTZEKLEIVEN:

— Jeg holder meg til baneløp. Dette var gøy, men jeg begynte å kjenne syren ganske tidlig, sa løpstalentet med sølv i NM i terrengløp senior 2016. - Hva er den største forskjellen på å løpe i Stoltzen kontra baneløp?

— At man ikke kan strekke steget. Man blir så bøyd i knærne hele veien.

- Hva gjorde du for å holde farten oppe?

- Jobbet med armene så godt jeg klarte. Men det var tøft!

Far Gjert Ingebrigtsen mener Stoltzen er god trening for sønnene når det kommer til det mentale.

— Dette er noe helt annet enn det vi ellers holder på med, både kapasitetsmessig og teknisk. Å klatre opp en trapp slik er spesielt. Dette var en mental prøve for Filip og Jakob. De visste at det ville bli vondt, og at det ville kreve mye.