WEST HAM – EVERTON 1-1 (2-2 e.e.o, 9-8 på straffer)

Til slutt ble West Hams spanske keeper Adrián den store helten da han scoret på sitt straffespark etter et forrykende fotballdrama på Boleyn Ground.

Det gjorde West Ham-keeperen etter at keeperkollega Joel hos Everton hadde bommet på sitt straffespark. Totalt 20 av 22 spillere måtte i ilden i straffesparkkonkurransen.

Kampen som hadde alt

– Denne fotballkampen har hatt alt, alt alt! Alt en fotballkamp kan inneholde! utbrøt TV 2s kommentator Jørgen Klem.

HELT: West Hams spanske keeper Adrián jublet hemningløst etter at han hadde scoret på sitt straffespark. Foto: Ap

Og han hadde helt rett. For å gjøre en 130 minutter lang kamp kort:West Ham tok første ledelsen, og like etter fikk Everton rødt kort. Men Roberto Martinez' menn ga seg ikke av den grunn. Everton-sjefen byttet inn Kevin Mirallas, som utlignet til 1-1 ti minutter før full tid.

Kampen gikk til ekstraomganger, og der skulle Mirallas vise seg frem igjen. Belgieren lekte seg med tre-fire West Ham-forsvarere før han fant Romelu Lukaku inne i feltet. Lukaku gjorde ingen feil og scoret. Dermed så det ut til å gå mot Everton-seier.

Adrián seiret i keeperduellen

Men nei da. 113. minutter ut i kampen utlignet Carlton Cole på et hjørnespark — to minutter etter han ble byttet inn. Det kokte på Boleyn Ground og West Ham-spillerne Mark Noble og James Tomkins røk nesten i tottene på hverandre.

Kampen gikk til straffesparkkonkurranse. Det sto fortsatt uavgjort da 18 av 22 spiller hadde tatt sine straffer. Da var det klart for keeperduell.

Evertons Joel var først ut. Selvsikkert trippet han mot ballen og klinket til. Ballen føk i tverrliggeren og rett ned i bakken, men ballen var aldri over streken.

Adrián gjorde det enkelt og satte ballen i mål der Joel ikke kastet seg. Dermed er West Ham videre i FA-cupen, på bekostning av Everton.

Fakta:

Engelsk FA-cup fotball tirsdag, 3. runde omkamper:

Bristol C. – Doncaster 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Jay Emmanuel-Thomas (36), 2-0 Emmanuel-Thomas (79).

6951 tilskuere.

Chesterfield – Scunthorpe 2-0 (0-0) e.o.

Mål: 1-0 Samuel Clucas (105), 2-0 Clucas (116).

6815 tilskuere.

West Ham – Everton 2-2 (0-0) e.o., straffer 9-8

Mål: 1-0 Enner Valencia (51), 1-1 Kevin Mirallas (82), 1-2 Romelu Lukaku (97), 2-2 Carlton Cole (113).

25.301 tilskuere.

Rødt kort: Aiden McGeady (56), Everton.

Wolverhampton – Fulham 3-3 (0-1) e.o., straffer 3-5

Mål: 0-1 Cauley Woodrow (27), 1-1 Dave Edwards (71), 2-1 Rajiv van La Parra (73), 2-2 Woodrow (76), 3-2 Edwards (109), 3-3 Ross McCormack (str. 120).