ALFHEIM (iTromsø): Bård Flovik gjør nå de siste forberedelsene før turen går til Aker stadion og Molde på søndag.

Vanligvis så sterke romsdalinger står i år med svake 5-4-3 på hjemmebane i år. Det kan gi TIL et ekstra håp før den søndagens kamp.

Underdog-seire

Som solide underdogs har både Bodø/Glimt og Haugesund tatt tre poeng i Molde. I tillegg har Lillestrøm og Sarpsborg 08 tatt ett poeng.

– Vi har studert og analysert Molde på hjemmebane. Vi vet hvordan de har spilt og hvordan ambisjoner de har, sier Flovik til iTromsø.

Samtidig har «Gutan» fremstått som et Robin Hood-lag i år. Både borte og hjemme mot Rosenborg har det blitt 1–1. I tillegg ble Molde slått 2–0 på hjemmebane.

– Vi hadde et godt tak på dem, sier Flovik, som også innrømmer at TIL har studert kampen der Bodø/Glimt slo Molde 2–1 borte.

– Vi har sett Glimt-kampen. Men vi er ikke Glimt, og har andre typer spillere, sier Flovik.

Gårsdagens trening endte med mannefall, og blant andre Hans Norbye, Kent-Are Antonsen og Jonas Johansen måtte gå av banen med skader.

Parkerer ikke bussen

Søndagens kamp er neppe i fare for noen av dem, men Flovik har uansett lagt taktikken på grunnlag av analysen av Molde.

– De har sterke backer, de har to spisser som er bra, og vi må være obs på kvaliteter hos enkeltspiller.

– Er det aktuelt å «parkere bussen»?

– Det er utenkelig. Vi kan ikke forsvare oss på 20–25 meter og inn, da blir det ikke poeng.

Selv om Molde kun har vunnet fem av tolv kamper på eget kunstgress håper tror Flovik seier blir vanskelig.

– Jeg blir veldig fornøyd med poeng der. Molde i toppformen er et av Norges to beste lag. De er suverene, og får de fram kvaliteten i spillerne er vi i kjempetrøbbel, sier Flovik.

En som definitivt er gira på å levere mot Molde er Lasse Nilsen. Sammen med Runar Espejord har han spilt flere kamper for TIL 2 i år, og håper å bidra når TIL kjemper om å unngå nedrykk i høst.

– Jeg føler meg i bra slag, og er klar når det er muligheter for det. Jeg håper å bidra mye på slutten av sesongen, sier Nilsen til iTromsø.