Langrennskomiteen i Norges Skiforbund kritiserer måten Martin Johnsrud Sundby-saken er håndtert på av forbundet, skriverVG.

Det framkommer av et møtereferat fra midten av august. Ifølge langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad, er dette et offentlig tilgjengelig dokument.

I møtereferatet blir blant annet den hasteinnkalte pressekonferansen med Martin Johnsrud Sundby i juli kommentert. Seansen blir omtalt som «god forberedt og velregissert». Det heter seg også at «Martin var ekte og god».

Men det kommer også kritikk om gjennomføringen. I referatet hevdes det at den var «så gjennomarbeidet at den ikke greide å etterlate et inntrykk av ydmykhet og læring. Dette ble forsterket av en overdreven bruk av advokat».

Torbjørn Skogstad og langrennskomiteen er kritiske til håndteringen av Sundby-saken. Foto: NTB Scanpix

Skipresident Erik Røstes rolle på pressekonferansen var også et tema i møtereferatet. Det samme var beslutningen om at skiforbundet skulle erstatte Sundbys tapte premiepenger.– Alt er enkelt når man ser tilbake på det, som vi gjør nå. Men i lys av innspill fra dere og andre, kunne man kanskje fremstått mer i retning av det som gjengis i referatet, sier Torbjørn Skogstad i langrennskomiteen.

(©NTB)