FotballLa Manga Cup - Spania12.02.2008Stabæk v Krylia Sovetov 4-2Foto: Morten Olsen, DigitalsportDavy Wathne Foto: Digitalsport
kjetil-rekdal Foto: Scanpix

Davy Wathne drømmer om å se Carl-Erik Torp løfte kongepokalen på Ullevaal. TV2-kollega Arill Riise levner ikke drømmen en sjanse.

Davy Wathne

NAVN: David Frank Huey Wathne

FØDT: 1. januar 1950 i Florida, USA

YRKE: Journalist og programleder i TV 2

AKTUELL: Brann-patriot. NRK sender cupfinalen, og Wathne ser frem til å nyte dagen uten å være journalist.

— Hva betyr cupfinalen for deg?

— Det er gjennom cupfinalen at Brann har holdt liv i interessen og engasjementet rundt klubben. Årets cupfinale er den tiende finalen jeg skal på i løpet av 40 sesonger. Det forteller at dette med cup – det fikser Brann.

- Hva er ditt beste minne fra Aalesund?

— Jeg tror Brann slo Aalesund på vei til cupfinalen i -76 på Aksla stadion. Det må være det festligste, og det er 35 år siden ... Men Aalesund er faktisk en sjarmerende flott by med sjel og identitet. Problemet er at det bor sunnmøringer der.

- Hva frykter du mest hos eget lag?

— At de ikke skal prestere opp mot kapasitet – at de går av banen uten å ha gjort sitt beste. Tenk den skuffelsen og tomheten de må føle etterpå da.

- Hva er det beste med dagens Aalesund-lag?

— Vi må jo ha en motstander for å få til en cupfinale, og uten dem hadde det ikke blitt kamp. Det må vel være det eneste – at de stiller som statister i cupfinalen.

- Og hva er det verste?

— At de har Kjetil Rekdal som trener. Han er den beste strategen. Aalesund har moral, arbeidskapasitet og de jobber knallhardt. Dessuten har de en klassespiller i Michael Barrantes.

- Hva er det beste med dagens Brann-lag?

— Det er måten de har endret holdninger, og den totale måten gruppen fremstår på. Årets Brann-lag har fremstått som mye mer likandes, jordnære og oppofrende enn tidligere. Da får vi heller akseptere at det ikke er verdensstjerner.

- Og det verste?

— At bunnivået er så lavt. På dårlige dager er de på nivå med et middelmådig Adeccoligalag. Det svinger veldig, men sånn er Brann på godt og vondt. Du kan aldri stole på Brann.

- Hvilken Aalesund-spiller kunne du tenkt deg på Brann?

— Uten tvil Michael Barrantes. Han kunne spilt på hvilket som helst Premier League-lag. Han gjør helt magiske ting.

— Hvilken Aalesund-spiller vil du helst ikke se i Brann-drakt?

— De er jo hyggelige gutter, men Sander Post er litt sånn Mika Kottila – han ligner en feilinvestering.

- Hva tror du resultatet i cupfinalen blir?

— Jeg håper av hele mitt hjerte at Guastavino spiller for laget og blir matchvinner. Det fortjener han. Drømmen er å se Carl-Erik Torp hente pokalen. Det hadde vært magisk!

(Artikkelen fortsetter)

— Kjetil Rekdal er den beste strategen, mener Davy Wathne. (Foto: Scanpix)

Arill Riise

NAVN: Arill Riise

FØDT: 5. desember 1958 i Sæbø på Sunnmøre

YRKE: Journalist og programleder i TV 2

AKTUELL: Aalesund-patriot. Skal lede Aalesunds cupfinaleshow sammen med komiker Terje Sporsem

- Hva betyr cupfinalen for deg?

— Folkefest, patriotisme, identitet. Den er viktig for samholdet, ikke bare i en by, men i en region. Cupfinalen er det første som har samlet regionen vår. Før kunne vi ikke fordra hverandre, men så kom dette fotballaget og samlet bønder og byfolk.

- Hva er ditt beste minne fra Bergen?

— Jeg studerte i Bergen i fire år fra 79–83 – det var en flott tid. Bergen er Norges nest vakreste by. Jeg liker folket og lynne. Bergensere og ålesundere er av samme slekt.

- Hva frykter du mest hos eget lag?

— Aalesund spiller alltid dårlig mot dårlige lag. Når de spiller sånn de spilte for fire kamper siden, tenkte jeg "dette går aldri".

- Hva er det beste med dagens Aalesund-lag?

— Vi begynner å få frem en del nye gutter, som keeper Sten Grytebust. Dessuten har vi Michael Barrantes, som er av internasjonal klasse.

- Og hva er det verste?

— Det er kanskje for kort tid siden de vant cupfinalen sist, slik at de føler at de tåler å tape.

- Hva er det beste med dagens Brann-lag?

— At de har vist dårlig høstform, og er inne i en negativ spiral. Jeg tror de prøver å lure oss ved å spille dårlig, men vi lar oss ikke vippe av pinnen.

- Og det verste?

— Guastavino er veldig kreativ. Brann har en god keeper, men det har vi også. Et entusiastisk publikum som kan løfte spillerne frem. Og en god trener.

- Hvilken Brann-spiller kunne du tenkt deg på Aalesund?

— Definitivt Guastavino. Jeg kunne også tenkt meg Ojo.

- Hvilken Brann-spiller vil du helst ikke se i Aalesund-drakt?

— Jeg snakker ikke negativt om fotballspillere. De gjør så godt de kan.

- Hva tror du resultatet i cupfinalen blir?

— 4-1 til Aalesund. Brann er favoritt, men vi vinner helt klart. Sist jeg tippet cupfinaleresultatet i BT, fikk jeg rett...