Bydelsklubbens hovedstyre har allerede bevilget 10.000 kroner til de hardt rammede ofrene i sørøst-Asia, og utfordrer de øvrige lagene i Hordaland til også å grave i sine klubbkasser.

Kommende lørdag setter så klubbens medlemmer i gang en dør-til-dør-aksjon der samtlige husstander i klubbens nærområde i Ytrebygda vil bli hjemsøkt av bøsebærere fra lagets medlemmer.

Vil mobilisere

— Vi snakker om en katastrofe av uante dimensjoner, og det skulle bare mangle om ikke vi som har det så godt, ikke skulle klare å mobilisere til en ekstra innsats nå. Vi synes iallfall at det var helt naturlig at vi samlet oss om dette. Vi snakker tross alt om mennesker som har mistet alt de eier, inklusive hjem og arbeid, i tillegg til at de har fått ødelagt all infrastruktur, sier Knut R. Nergaard til BT.

Han sier at aksjonen klubben setter i gang, er en direkte respons på idrettspresidentens appell til idrettslagene i Norge om å støtte ofrene for naturkatastrofen.

— For oss er det jo ekstra hyggelig å ta imot idrettspresidentens appell, når vi vet at han selv har vært trener for flere av klubbens håndballag, sier Gneist-lederen.

Idrettspresident Karl-Arne Johannessen var nemlig sterkt engasjert i Gneist i tiden da han bodde på Søreide.

Alle får besøk

— Han flyttet vel derifra for syv-åtte år siden, men vi glemmer ikke hans glødende engasjement på klubbplanet. Artig da å gi ham en rask respons på en apell vi håper kan bidra til at mange andre klubber gjør det samme, sier Nergaard.

— Hvor mange husstander kan dere rekke over med denne aksjonen?

— Drøyt 6000, svarer Nergaard, og er glad for at klubben har en fotballformann som er regionsjef i Redningsselskapet.

— De hadde jo en tilsvarende aksjon i fjor, og dermed har vi nå muligheten til å "låne" verdifull erfaring av måten de organiserte seg på, forteller Nergaard.

120 Bøssebærere

Han ser for seg at tillitsvalgte og klubbmedlemmer tråler hvert hus i klubbens naturlige dekningsområde, fra Søreide i nord til Hjellestad i syd. Alle lagets grupper skal engasjeres i aksjonen, som vil ha base fra klubbhuset på Liland.

— Vi regner med å ha 100 til 120 bøssebærere i aksjon i tre timer på lørdag, fra klokken 13 til 16, og håper selvsagt at folk kan sørge for at ikke alle i huset drar på lørdagshandel samtidig. Dette er jo en del av den store aksjonen som er varslet i forbindelse med den tv-sendte idrettsgallaen på Hamar, og det er stor vilje i hele klubben til å kjøre i gang med dette, forteller den engasjerte Gneist-lederen.