DÜSSELDORF TYSKLAND 20090210Landslagstrener Egil Drillo Olsen under landslagets trening i på LTU Arena i Düsseldorf mandag ettermiddag.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Scanpix

I kveld kan nettet bryte sammen

<p>Brede Hangeland og Kjetil Wæhler skal forhindre at det norske forsvaret bryter sammen i Düsseldorf. For at internett ikke skal det, må TV 2 begrense tilgangen.</p>

Lars Johnsen

Bjørn Taalesen, sportsredaktør i TV 2, sier til medietidsskriftet Kampanje at han frykter kapasitetsproblemer når hele Norge er pålogget internett for å se Tyskland-Norge.

— Jeg vil ikke si hvor mange plasser det er, men kapasiteten er ikke stor nok, sa sportsredaktør Bjørn Taalesen til Kampanje tirsdag.

Kampen går på betal-TV-kanalen TV 2 Sport, og på tv2sporten.no på nettet

Det knytter seg stor spenning til om Egil Olsen vil gå i pælær, og om hans tyske kollega, Joachim Löw, vil gå i tettsittende skjorter.

Men fotballfansen i Norge kan gå glipp av disse godbitene.

LES OGSÅ:

- Tror det går dårlig

Norske teleoperatører erkjenner at det norske internettet ikke greier å håndtere alle som ønsker å se fotball.

- Vil du ha den usminkede versjonen? Det tror jeg går dårlig. Jeg håper TV 2 og de andre ISP-ene har planlagt dette godt. De har jo allerede opplevd mange utfordringer med web-tv-biten , sier segmentsjef Torbjørn Nilsen i Lyse Tele til Kampanje .

Han beroliger med at hans kunder ikke vil oppleve problemer. Lyse-kundene har fiberkabler helt inn i stua. Kritisk kan det likevel bli på veien fra TV2s servere og ut til Lyses fibernett.

Telenor, som samarbeider med TV2s nett-TV-satsing, er heller ikke ubekymret i forhold til om vi får se når Per Ciljan Skjelbred kjører tunnel på Michael Ballack.

Spente

- Vi er jo litt spente på det. Det vil gå veldig mye trafikk i nettet og det er et lite usikkerhetsmoment der. Derfor er det viktig at TV 2 tar sitt ansvar ved å ikke overselge tilgang. De må si nei til mange som vil se. Jeg håper og tror det går bra, men det er usikkert, sier informasjonssjef Per Aril Meling i Telenor til Kampanje

For å sikre seg mot sammenbrudd har TV2 begrenset antallet som kan se kampen til et visst antall fra hver nettoperatør. Som kan bety at veldig få får sett kampen på nett-TV. Og det kan bety bråk.

— Ja, bråk blir det uansett, sier Nilsen.