STABÆK-WOLFSBURG 0-1

18-åringen fra Bærum var svært spent på forhånd. Hun er inne i sin første sesong i profflaget som to år på rad har vunnet Champions League. Det er målet også i år, men på Nadderud stadion holdt Solveig Gulbrandsen og hennes lagvenninner godt imot. I alle fall i første omgang.

Graham Hansen er landslagets stjerneskudd, som mange lag ønsket seg. Men fordi hun etter en periode i Lyn kom til Bærumslaget, kjente de blaa henne godt. Tenåringen vandret fra venstre til høyre side og tilbake igjen, men hjemmelaget var svært påpasselig hver gang hun hadde ballen i bena.

— Caroline spilte ikke sin beste kamp. Wolfsburg spilte under pari. De kom egentlig aldri helt i gang med spillet sitt. Stabæk skal ha sin del av æren for det, sier landslagstrener Even Pellerud, som var til stede på stadion.

— Stabæk spilte en god kamp under vanskelige omstendigheter. De har store skadeproblemer og fikk nye i dag, sier han og tenker på Ingvilds Isaksen, som måtte ut med kneskade tidlig i første omgang.

Skyter hardt

Graham Hansen skapte noe trøbbel, ikke minst da hun i første omgang skjøt så hardt at målvakt Ingrid Hjelmseth måtte gi retur. Da ble det mye klabb og babb før avklaring.

Målvakt Ingrid Hjelmseth tok seg ellers av de forsøkene gjestene hadde i første omgang.

Landslagsmålvakten ble kåret til Stabæks beste.

Mye skader

Stabæk er som sagt et skadeplaget lag. Midtbanen er blitt tappet for spillere i høst, og tre av de mer kjente humper rundt på krykker: Cathrine Dekkerhus, Ingrid Schjeldrup og Ingvild Stensland. Isaksens skade kan bli et nytt slag for trener Øyvind Eide, som håper å kjempe om seriegullet i sesongens siste kamp mot LSK.

Stabæk holdt unna til pause, men like etter hvilen skaffet tyskernes kaptein Nilla Fisher kampens eneste mål. Caroline Graham Hansen ga frisparket. Hun bar fornøyd med seieren, og i returen på egen hjemmebane til uken bør det gå lettere.

Pellerud var spesielt imponert av hjemmelagets sentrallinje med Hjelmseth, Trine Rømning , Solveig Gulbrandsen og Melissa Bjånesøy.

— Sammen med Ida Enget gjorde de en god kamp.