For første gang har racerbilføreren Ayla Ågren gått i ledelsen i et amerikansk bilmesterskap.

— Nå begynner tilbudene å strømme på. De kommer fra team i den neste klassen opp, USF2000. Ayla får definitivt litt ekstra oppmerksomhet som jente, men også ekstra respekt for hun behandler ikke gutta noe finere enn de behandler henne, sier hennes manager Anders Krohn til Aftenposten.no.

Det var i Pittsburg i helgen at føreren fra Slemmestad ikke bare vant løpet, men inntok posisjonen som den beste sammenlagt. Hun kjører i det amerikanske formel 1600-mesterskapet.

-Jeg fikk en god start og visste at farten var inne, fordi jeg endte opp med kjappeste rundetid i den ene treningen jeg kjørte, så det var bare å jobbe på. Jeg klatret oppover, og til slutt sto det mellom meg og teamkompisen min. Det var tett, men jeg klarte å komme først over målstreken etter å ha ligget først de siste fem rundene.

— Nå er målet å vinne mesterskapstittelen, men først og fremst å ta ett løp av gangen. Da kan kanskje tittelen bli min denne sesongen, håper Ågren.

To år i USA

Hun ratter så fort på asfaltbanen at ingen av hennes mannlige konkurrenter klarte å matche henne. Dette var Ågrens andre seier denne sesongen, og hun har nesten vært på pallen hele tiden.

Selv om hun fikk med seg kun ett treningspass på grunn av et kræsj, begynner hun nå å få så mye erfaring at hun henter seg inn i løpet.

- Det som nå skjer er et resultat av målrettet arbeid fra Aylas side. Hun har gjort det utrolig bra de to siste årene her borte, men det har samtidig vært utfordrende å tilpasse seg. Nå har hun funnet den rette feelingen og vet hvordan hun kan sette sammen løp der hun dominerer , sier Krohn.

Flere tilbud

Han forteller at han er utrolig imponert og stolt av hvor langt hun har kommet og ser stort potensial for fremtiden.

— Nå leder hun mesterskapet og det er også en ny erfaring for henne, men hennes mentale kapasitet er stor. Jeg vet at hun vil takle det som skjer videre og fortsette den samme jobben hun har gjort så langt.

Ayla Ågren har lenge sagt at den store drømmen er å klatre til det høyeste nivået i USA. Det er noen klasser som skiller til amerikanernes svar på Formel 1. — Hun er i alle fall blitt lagt merke til av flere team i flere større klasser og tilbudene har allerede begynt å komme inn for neste år. Men nå må hun først og fremst fokusere på nåtiden, så ordner fremtiden seg, mener manageren.