SANDNES ULF-FREDRIKSTAD 5-1:

SANDNES : Ingen av lagene maktet å ta initiativet fra start i kampen Sandnes Ulf omtrent var nødt til å vinne for å ha mulighet for å overleve i eliteserien.

Det var en tilfeldighet som sørget for at Fredrikstad tok ledelsen etter 11 minutter.

Etter en elendig frisparkvariant av Sandnes Ulf utenfor FFKs 16-meter, kunne bortelaget kontre.

Martin Pusic kom seg fri på kanten av hjemmelagets 16-meter. Innlegget var ikke veldig farlig, men ble beinet i mål av Sandnes Ulf-spilleren Morten Bertolt.

Like etterpå fikk Fredrikstad frispark fra 25 meter, men Bjørnar Holmvik headet unna skuddet.

Etter 21 minutter fikk Sandnes Ulf sin første sjanse. Bjørnar Holmvik slo inn foran mål — der Christian Gytkjær uforstyrret fikk gå opp og heade.

Men ballen gikk flere meter over.

Utliknet

Fire minutter senere brøt jubelen løs blant hjemmefansen. Steinthor Thorsteinsson fosset fram på langs inne i FFKs 16-meterfelt.

Han passerte et par spillere før Robert Stene strakk ut foten og felte islendingen. Straffesparket satte Christian Gytkjær kontant i mål bak Jon Masalin.

Etter 35 minutter slo Eider Frejd en feilpasning i farlig posisjon – som FFK snappet. Martin Pusic ble spilt fri alene med Sandnes-keeper Sean McDermott, men hjemmelagets keeper vartet opp med en flott redning med beina.

Tre minutter før pause ble det igjen liv i leiren. Sandnes Ulf, som lå to poeng bak FFK før kampen, fosset fram langs venstresiden.

Anel Raskaj fikk ballen og utfordret FFK-forsvaret inne i 16-meteren før han iskaldt satte ballen til venstre for Jon Masalin.

2-1 til hjemmelaget – som der og da overtok kvalifiseringsplassen i eliteserien, og sendte Fredrikstad ned under streken.

SUVERENE: Sandnes Ulf tok alle poengene på hjemmebane. Her er Steinthor Thorsteinsson i duell med Fredrikstads Nenad Sreckovic. (Foto: Scanpix)

2. omgang

Fredrikstad hadde tydelig skjønt alvoret i situasjonen, og tok umiddelbart et grep om banespillet etter pausen. Det ble med et par spede skuddforsøk. Seks minutter ut i omgangen gikk Khaliba Jabbie ut med skade etter en duell med Ronny Espedal. Inn kom Alex Valencia.

Etter timen kom hjemmelaget på en glimrende kontring. Christian Gytkjær slo en flott krosser til Thorsteinsson. Islendingen tok ned ballen og forsøkte å gå rundt Vidar Martinsen. FFK-spilleren dyttet Thorsteinsson nok til at dommer Svein-Erik Edvartsen dømte straffespark.

Fredrikstads Lars Grorud må tydelig ha ment at islendingen filmet eller falt for lett. Han ble så sint at han dyttet Thorsteinsson ned – og fikk gult kort.

Uansett satte Gytkjær straffesparket knallhardt i mål til 3-1.

Nå tok det virkelig av! Bare tre minutter senere spilte Thorsteinsson fri Fredrik Torsteinbø – som banket ballen over Jon Masalin og i mål via stolpen.

Dermed stod det 4-1 til Sandnes Ulf.

Om ikke spikeren var godt nede i kista på det tidspunktet, fikk kampens store spiller, Steinthor Thorsteinsson, æren av å sette inn Sandnes Ulfs femte scoring. Denne gangen var det Torsteinbø som serverte Thorsteinsson på blankt mål. Islendingen puttet ballen i åpent mål og kronet en stor kamp.

Totalt var Thorsteinsson involvert i alle målene. Han skaffet to straffespark, hadde to målgivende og satte inn det siste selv.

Dermed ligger Sandnes Ulf på kvalifiseringsplassen foran onsdagens hengekamp hjemme mot Tromsø