Mandag klokken 15.15 har Per-Mathias Høgmo sin første trening sammen med det norske landslaget.

Etter at fire spillere ble etteruttatt søndag kveld, er 22 spillere i troppen som skal møte Slovenia og Island til VM-kvalifiseringskamper. Her får du en oversikt over hvordan spillerne som er med i Høgmos tropp har gjort det i sine respektive klubber denne høsten.

Sten Michael Grytebust – Aalesund

Landskamper: 1

Sesongen så langt: Skulle utfordres om førstekeeperplassen på klubblaget av Andreas Lie denne sesongen, men Lie ble utlånt til Hødd allerede før sesongen kom i gang. Fikk landslagsdebuten så sent som i sommer og er med sine 23 år en relativt ung og fremadstormende målvakt fremdeles. Voktet AaFK-målet i 1-1-kampen mot Lillestrøm søndag. Hentet inn i troppen sent.

Kenneth Høie – Djurgården

Landskamper: 0

Sesongen så langt: Har hatt landslagssjefens fulle tillit som keeper i Djurgården. Har denne sesongen spilte samtlige minutter i Allsvenskan. På 26 kamper har han sluppet inn 40 mål for Stockholms-laget som har klatret voldsomt på tabellen etter Høgmos inntreden i mai. Møtte IFK Göteborg i helgen, og Høie voktet Djurgårdens mål i 2-1-triumfen mot topplaget.

Rune Almenning Jarstein – Viking

Landskamper: 33

Sesongen så langt: Er på utgående kontrakt i Viking og har ambisjoner om spill i utlandet. Forsvinner trolig fra klubben som jakter bronsemedaljen i eliteserien, etter inneværende sesong. Var klart førstevalg på keeperplass under Drillo og skal ha en stor del av æren for Vikings gode sesong. Viking møtte Sandnes Ulf hjemme lørdag, og Jarstein var involvert på litt uheldig vis i situasjonen som førte til Sandnes Ulfs scoring.

Mohammed Abdellaoue – Stuttgart

Landskamper: 27 – mål: 7

Sesongen så langt: Sliter med manglende tillit i Stuttgart. I løpet av de sju første Bundesliga-kampene har han kun vært på banen i 82 minutter, mens spisskollega Vedad Ibisevic hamrer inn mål på topp. Moa har fått noen flere sjanser i Europaligaen, men står fortsatt uten scoringer for Stuttgart. Ble sittende på benken i hele kampen hjemme mot Werder Bremen lørdag.

Valon Berisha – Salzburg

Landskamper: 10 – mål: 0

Sesongen så langt: Midtbanespilleren har i lengre tid slitt med manglende tillit i et Salzburg-lag som topper tabellen og fortsatt har til gode å tape en kamp i hjemlig serie. Har bare startet tre kamper i serien så langt. To av de tre er imidlertid de to siste, og Berisha fikk starte mot Austria Wien på bortebane søndag. Han ble imidlertid byttet ut ved pause, på stillingen 1-1, i kampen som Salzburg vant 2-1. ## Johan Lædre Bjørdal – Viking

Landskamper: 2 – mål: 0

Sesongen så langt: Stopperklippen har vært blant Vikings viktigste spillere inneværende sesong. Fikk sin landslagsdebut mot Kypros og Sveits i september. Er på utgående kontrakt og kan være på vei vekk fra Viking etter årets sesong. Spilte samtlige minutter hjemme mot Sandnes Ulf lørdag.

Daniel Braaten – FC København

Landskamper: 48 – mål: 3

Sesongen så langt: 31-åringen signerte for Ståle Solbakkens FC København i starten av september. Har fått greit med tillit og har spilt begge Champions League-oppgjørene for hovedstadslaget. FCK sliter fælt i hjemlig serie og ligger utsatt til på tabellen. Startet på benken, men kom inn etter 73 minutter mot tabellnabo SønderjyskE søndag. FCK vant 2-1. ## Magnus Wolff Eikrem – Heerenveen

Landskamper: 12 – mål: 0

Sesongen så langt: Wolff Eikrems Heerenveen har hatt en flott sesonginnledning i Nederland. 23-åringen fra Molde var fast inventar på Marco van Bastens midtbane i de sju første seriekampene, men satt på benken forrige helg. Kampen mot ADO Den Haag lørdag ble utsatt.

Omar Elabdellaoui – Eintracht Braunschweig

Landskamper: 2 – mål: 0

Sesongen så langt: Høyrebacken spiller fast i Bundesliga, men har sammen med resten av laget hatt en trøblete start. Før helgens serierunde hadde Eintracht Braunschweig fortsatt til gode å vinne en seriekamp, men borte mot Wolfsburg løsnet det. Elabdellaouis lag vant 2-0 på bortebane, og nordmannen spilte hele kampen.

Tarik Elyounoussi – Hoffenheim

Landskamper: 24 – mål: 7

Sesongen så langt: 25-åringen har fått mye tillit i Hoffenheim etter overgangen fra Rosenborg, men har foreløpig ikke tegnet seg på scoringslisten til sin nye arbeidsgiver. Laget ligger trygt plassert midt på tabellen. Møtte Mainz borte lørdag, og spilte 2-2 på bortebane. Elyounoussi spilte 85 minutter for Hoffenheim.

Vegard Forren – Molde

Landskamper: 8 – mål: 0

Sesongen så langt: Den solide midtstopperen fikk aldri muligheten for Southampton. Har etter returen til Molde i juli vært fast inventar i Ole Gunnar Solskjærs mannskap. Johan Lædre Bjørdal ble foretrukket som makker til Brede Hangeland fremfor Forren i de to foregående landskampene. Molde vant 1-0 mot Tromsø hjemme søndag og Forren spilte hele kampen.

Christian Grindheim – Vålerenga

Landskamper: 53 – mål: 2

Sesongen så langt: En av få Vålerenga-spillere som har levert på et jevnt og høyt nivå denne sesongen, tross usikkerhet rundt hans egen fremtid. Nå er han på langtidskontrakt med Vålerenga og så langt ser det ikke ut til at han rammes av «lånespillersyndromet». Begge hans landslagsmål er kommet i privatkamper. Kom inn i troppen som sen erstatter.

Brede Hangeland – Fulham

Landskamper: 87 – mål: 4

Sesongen så langt: Norges bauta og kaptein er blant Martin Jols første navn på blokka i startoppstillingen til Fulham. Innledningen for London-laget i årets Premier League har imidlertid vært tøff. Også selvskreven som kaptein og midtstopper hos Høgmo. Fulham vant 1-0 hjemme mot Stoke på Craven Cottage lørdag, men Hangeland måtte forlate banen ved pause med skade. Det er foreløpig usikkert om skaden er så alvorlig at landslagskapteinen må melde forfall.

Tom Høgli – Club Brügge

Landskamper: 34 – mål: 2

Sesongen så langt: Høgli sto over 4-1-seieren mot Lierse i midten av september grunnet en skade han pådro seg i landskampen mot Sveits. Har bortsett fra det vært fast inventar i Club Brügges forsvar. Møtte OH Leuven hjemme på lørdag og Høgli spilte hele kampen. Kjemper i toppen av den belgiske serien.

Stefan Johansen – Strømsgodset

Landskamper: 3 – mål: 1

Sesongen så langt: Johansen har i år igjen vært en nøkkelspiller for gulljagende Strømsgodset. 22-åringen, som leverte et meget bra U21-EM for Norge i sommer, fikk sin A-landslagsdebut mot Sverige i august. Spilte også mot Kypros og Sveits. Sendte ivei skuddet som en uheldig Gudmund Kongshavn slapp mellom beina til 1-0 for Godset i kampen mot Vålerenga på Marienlyst lørdag. Ble byttet ut like før slutt, da Ronny Deila måtte trygge 2-1-seieren.

Joshua King – Blackburn

Landskamper: 9 – mål: 2

Sesongen så langt: Får mye tillit i Championship-klubben Blackburn. Manager Gary Bowyer sa nylig at Joshua King var i sitt livs form. Angriperen har blant annet blitt kåret til banens beste spiller to ganger så langt denne sesongen. Møtte Wigan på bortebane søndag. Blackburn tapte 2-1, men King spilte samtlige minutter på DW Stadium.

Ola Kamara – Strømsgodset

Landskamper: 0 – mål: 0

Sesongen så langt: Returnerte på lån til Strømsgodset i slutten av juli i år. Har siden den gang bøttet inn mål for klubben. Ti scoringer på ti kamper har blitt belønnet med plass på landslaget. Kan få sin debut mot Slovenia kommende fredag. Strømsgodset møtte Vålerenga på Marienlyst lørdag, og Kamara spilte hele kampen, dog uten å få nettkjenning.

Martin Linnes – Molde

Landskamper: 0 – mål: 0

Sesongen så langt: 21-åringen var en av overraskelsene i Per-Mathias Høgmos første landslagstropp. Den hurtige backen har blitt en sentral brikke i Ole Gunnar Solskjærs Molde etter overgangen fra Kongsvinger i 2012. Spilte hele kampen for Molde hjemme mot Tromsø søndag.

Tore Regninussen – Rosenborg

Landskamper: 16 – mål: 2

Sesongen så langt: Rosenborg-trener Per Joar Hansen hisset seg opp over at Reginiussen ikke var i den opprinnelige troppen, og det var det mange som hadde forståelse for. Kaptein og krumtapp i Rosenborg-forsvaret som slipper inn færrest mål i serien.

Per Ciljan Skjelbred – Hertha Berlin (utlån fra HSV)

Landskamper: 18 – mål: 1

Sesongen så langt: Kan få en langt mer sentral rolle under Høgmo enn tilfellet var under Drillo. Midtbanespilleren har fått en meget god start i Hertha Berlin etter låneovergangen fra Hamburg. Spiller fast i klubben som ligger på øvre halvdel i Bundesliga. Hertha møtte Hannover borte fredag kveld, og trønderen spilte hele kampen i 1-1-oppgjøret.

Alexander Tettey – Norwich

Landskamper: 14 – mål: 0

Sesongen så langt: Midtbanespilleren spilte for første gang denne sesongen en hel seriekamp da Norwich slo Stoke borte forrige helg. Tettey har ikke vært i aksjon for landslaget siden juni 2012. Spilte hele kampen da Norwich tapte 3-1 hjemme mot Chelsea søndag, og hadde en svak inngripen da han mistet ballen til Eden Hazard som satte inn det matchavgjørende 1-2-målet for Chelsea.

Lars-Christopher Vilsvik – Strømsgodset

Landskamper: 4 – mål: 0

Sesongen så langt: Fortsetter å ligge høyt oppe på listene over målgivende pasninger i den norske serien. Er en av dem som gjør serieleder Strømsgodset til det de er. Spilte som vanlig hele kampen for Godset lørdag og sto bak Stefan Johansens 1-0-mål.

NB: Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Ørjan Nyland (Molde) og Fredrik Semb Berge (Odd) meldte meldt forfall til landslagssamlingen grunnet skader.