ULLEVAAL (Aftenposten.no): Han scoret ikke. Han hadde ingen målgivende. Likevel: men Stefan Johansen var likevel sikker i svaret.

— I dag var han en gigant, sa Mats Møller Dæhli og kaptein Per Ciljan Skjelbred om Stefan Johansen.

— De er altfor snille med meg, svarte han og smilte lurt, før han likevel svarer «ja» på spørsmålet om 2-1-seieren mot Bulgaria var hans beste kamp med det norske flagget på brystet.

Han var dirigenten — venstrefoten var taktstokken som styrte det norske spillet.

I tillegg var han en kriger, satte inn taklinger, gikk i dueller og skapte brudd som førte til farlige norske kontringer.

— Det har jeg lært meg i Skottland, det er en del av spillet du må ha med deg. Der får du buing i mot deg om du ikke går i taklinger. Det er noe vi må lære oss, og det virker som om hele laget har den vinnerviljen nå, sa han til aftenposten.no etter kampen.

Celtic-spilleren trekker frem makker Alexander Tettey som en viktig brikke i mandagens suksess.

TØFFE TAK: Stefan Johansen (nederst) havnet i klinsj med Bulgarias landslagssjef Ljuboslav Penev. Foto: NTB scanpix

— Han er en utrolig bra spiller som det er deilig å spille sammen med. Han er duellsterk, og gir meg ballen i gunstige situasjoner. Jeg føler at jeg får bedre tid. Nå har jeg også flere alternativer foran meg når jeg har ballen, sier Johansen.

- Spiller smartere

Han mener treningskampene mot bedre lag viser seg å gi resultater nå når Norge møter antatt enklere motstand i kampene som virkelig gjelder.

Laget begynner å sette seg, og spillerne vet mer av hva det er Per Mathias Høgmo ønsker at de skal gjøre ute på banen.

— Vi spiller smart når vi tar ledelsen, og gjør det vi skal gjøre. Vi holder på kula, og det er deilig å se at vi har innbyttere som scorer mål, og ikke bare går og er misfornøyde med at de ikke starter. Det er det som kjennetegner gode lag.

Fornøyd Høgmo

Landslagssjef Per Mathias Høgmo var også meget godt fornøyd med Johansen.

– Det var Stefans desidert beste landskamp. Jeg har ventet litt på at det skulle dette på plass ordentlig for ham. Han var god mot Malta og enda bedre i dag. «Man of the match», sa landslagssjefen om midtbaneelleganten.