Hønefoss-Levanger 3-0:

Levanger startet kvelden vel vitende om at tre strake tap har ført laget under den gyldne nedrykksstreken. Med to bunndueller med Hønefoss og Åsane foran seg, var nordtrønderne klare på at møtet med tabelljumboen var en av to matchballer på én uke.

I SUMPA: Per Verner Rønning og Levanger er et hakk lenger ned i nedrykkssumpa etter tapet mot Hønefoss. Foto: Marius Dahl

Men da Andreas Petursson var uheldig, sørget selvmålet for 0-1 tidlig. Før Kevin Beugre punkterte kampen med to scoringer like før slutt. Samtidig vant både Åsane og Fredrikstad overbevisende, mens Follo tok et viktig poeng i Kristiansund.Dermed er det fem poeng opp til trygg grunn, når seks kamper gjenstår for Levanger.

Kun ett lag påskrudd fra start

Levanger startet noe avventende, mot et hjemmelag som hadde nødt til å vinne for å være i nærheten av å snakke om 1.divisjonsspill i 2016. Tabelljumboen yppet seg og Levanger-keeper Ola Rygg måtte tidlig i aksjon – men Kevin Beugre ble mesterlig stoppet alene med frostingen, kun minutter etter at han stoppet en brukbar avslutning fra Ugonna Anyora.

Men det var da lagkamerat Andreas Petersson styrtet ballen mot eget mål, at Rygg virkelig skulle få problemer.

Uheldig selvmål

Så store problemer at det sto 1-0 til hjemmelaget på kampuret da Fitim Kastrati brukte Per Verner Rønning som runningsbøye, før han la ballen knallhardt inn foran mål. Tom Erik Nordberg var nær ved å bryte ballbanen, men ballen traff en meget uheldig Petersson, som iherdig fulgte løpet til Kevin Beugre. Dermed ble en tam start gjort om til en fryktelig start for nedrykkstruede levangsbygger.

Levanger kunne riktignok kjapt ha slått tilbake da Benjamin Stokke ble spilt fri foran mål, men avslutningen ble for puslete til å by på skikkelig problemer for Hønefoss-keeperen.

Stolpen hindret scoring

Det var et av få lysglimt i en ellers så mørkt 1.omgang for Levanger. Ti minutter før pause var hjemmelaget svært nær med å omgjøre stort ballinnehav i tellende scoring da Kevin Beugre tilrev seg plass inne i 16-meteren. Hønefoss-spilleren kunne spilt til en umarkert lagkamerat foran mål, men valgte heller å skyte. Ballen traff klokkereint i stolpen og Levanger kunne puste lettet ut.

Dermed sto det 1-0 til hjemmelaget til pause.

Begredelig

Levanger løftet seg spillemessig i starten av 2.omgang, men det måtte en Ørjan Hopen-dødball til for å skape det som kunne ligne på en farlighet. Et innoverskrudd frispark fant veien helt til Benjamin Stokke på bakre stolpe, men spissen fikk ikke ordentlig dreis i avslutningen.

Levanger fortsatte uten å være farlige foran mål – og en begredelig kamp ble enda verre åtte minutter før slutt.

Da fikk Kevin Beugre fritt spillerom på Levangers banehalvdel før han lobbet ballen over en Ola Rygg på mellomdistanse. Med 2-0 var kampen punktert, men Beugre var igjen på farten minutter senere. Med Levanger-forsvaret som tamme statister, fikk hjemmelaget brodere seg gjennom. Ivorianeren fikk til slutt en enkel jobb med å hamre inn 3-0 fra tre meter.

Dermed var det natta for et blekt Levanger-lag. Neste kamp er hjemme mot Åsane. Kun én plass skiller lagene – på hver sin side av nedrykksstreken. Men med fem poeng opp, er alt annet en seier godt nok for et Levanger-lag, som nå ser 1.divisjonsdrømmen svinne etter fire strake tap.