Verdensener Magnus Carlsen møtte sin største utfordring i sjakk-OL så langt i verdenstoer Levon Aronian onsdag.

Armeneren hadde hvite brukker og nappet til seg overtaket i matchen.

Han opparbeidet seg en typisk «Carlsen-stilling» og fikk nok Magnus til å ønske at det var han som satt med de hvite brikkene. Men den norske verdensmesteren klarte å spille seg til remis etter grundig og tålmodig jobbing.

— Det er en grunn til at det heter Carlsen-stilling og ikke «Aronian-stilling», sier vår sjakkekspert Nicolai Getz om jobben Carlsen gjorde med å vri seg ut av grepet Aronian hadde.

Uinspirert spill

For armeneren forsøkte å legge press på Carlsen og var helt tydelig ute etter skalpen til nordmannen - uten at det lyktes. Carlsen viste at han er verdens beste spiller og forsvarte seg på ypperlig vis.

Egentlig var Carlsen aldri spesielt stresset.

— Spillet var litt uinspirert. Det ble ganske tidlig klart at det var ikke så mye å hente, sier han om det han følte lå an til å bli remis fra tidlig i spillet.

Også Jon Ludvig Hammer og Leif Erlend Johannessen klarte remis mot sine motstandere fra den meget sterke sjakknasjonen Armenia.

Totaltap

Simen Agdesteins kamp endte med tap mot Gabriel Sargissian, og dermed tapte Norge til slutt mot Armenia med 2,5-1,5. Norge 2 vant for øvrig sin kamp på imponerende vis mot Slovenia. Spesielt imponerte 15 år gamle Aryan Tari da han satte på plass en slovensk stormester med svarte brikker.

Kvinnelaget knuste Barbados i sin kamp. Alle de fire norske kvinnene vant sin kamp, slik at stillingen ble 4-0.