Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Reading-angriper Jason Roberts mener fotballedere ikke gjør nok for å bli kvitt rasismen i fotball. Han nekter å spille med T-skjorten «Spark det ut» mot Liverpool lørdag.

Engelsk fotball har vært gjenstand for flere rasismesaker de siste sesongen. Både Luis Suárez (Liverpool) og John Terry (Chelsea) er ilagt karantene og bøter for å ha kommet med rasistiske ytringer.

Ifølge Roberts gjør ikke ledelsen i engelsk fotball nok for å bekjempe rasisme. «Kick It Out»-kampen går dermed uten hans bidrag i helgen. Nylig ble Terry utestengt i fire kamper etter rasisme mot QPR-spilleren Anton Ferdinand.

– Fire kampers karantene er i mine øyne ikke tøff nok straff, sier Roberts til BBC.

Han har tidligere spilt for Blackburn, Wigan og West Brom.

– Jeg er ikke fornøyd. Åpenbart burde de ha gitt ham lenger straff. Karantene er på ingen måte streng nok. Jeg finner det vanskelig å ikle meg T-skjorten etter alt som er skjedd det siste året. Jeg vil ikke ha på meg noen (T-skjorte), sier Roberts.

Han legger til at han kjemper for å bli kvitt fotballrasismen og at han først vil støtte en kampanje når han føler han kan stå inne for den.

– Jeg kan forstå hans frustrasjon. Dersom Kick It Out hadde hatt makten til å løse problemet, ville vi gjort det. Unnskyld, Jason, men vi har ikke den makten, sier kampanjeleder Lord Ouseley. (NTB)

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport