ASKER (Aftenposten.no): Tirsdag trente Blackburn-proff Morten Gamst Pedersen med Vålerenga for andre gang i sommer. Vadsø-gutten reiser tilbake til England og sesongoppkjøring med sin klubb søndag.

Mandag venter hardkjøret i klubben som endte på en skuffende 17. plass i Championship sist sesong.

— Målet i år er selvfølgelig å gjøre det bedre enn sist sesong og kanskje rykke opp igjen. Vi håper å få en like god start på sesongen som i fjor, men vi må klare å holde oss der. I fjor fikk vi en dupp og falt litt på tabellen. Men det er et nytt år og spennende muligheter, sier Morten Gamst Pedersen til Aftenposten.no.

Utgående kontrakt

31-åringen har ett år igjen av kontrakten med Blackburn. Hva som skjer videre vet han ikke. Sist sesong var han mye inn og ut av laget som ansatte og sparket tre managere. I tillegg fikk flere ansvaret mellom ansettelsene. Nå har Gary Bowyer, som overtok i mars da Michael Appleton fikk sparken som den tredje permanent managerløsningen. Nå har Bowyer fått 12 måneder på seg til å bevise at han er mannen verdt å satse på.

— Nå har jo Gary Bowyer fått kontrakt på et år så det blir spennende å komme i gang der. Jeg har ett år igjen av kontrakten min selv også, så nå er det bare å gi full gass og komme seg i form, sier Gamsten.

Holder seg i form

Han har trent med Vålerenga denne uken etter å ha løpt mye for seg selv tidligere i ferien. Å trene med VIF har nærmest blitt et fast innslag i Gamsten, og andre utenlandsproffers, sommerferie.

— Ja, det har blitt det. Det har blitt lite fotball på meg i det siste, dette var mine to første fotballøkter, så det var godt å få rørt litt på seg og sparke en ball igjen. Jeg har løpt mye i sommer så det fysiske er bra, men å få bevegelser og touchen tilbake er viktig, sier Gamst.

- Hva tenker du om din egen fremtid?

— Man kan ikke tenke for langt frem. I fotballen skjer ting fort og ofte, men jeg har kontrakten min å forholde seg til. Jeg synes det er morsomt å spille i utlandet, og så lenge man føler at man er god nok og klubber vil ha en, så vil jeg fortsette. Men en gang i fremtiden vil man jo tilbake til Norge og da kunne jeg gjerne tenke meg å spille for Vålerenga. Jeg har sagt det før, og det hadde vært fint. Pappa har spilt der og jeg har gode relasjoner til den klubben, sier Gamst.

Pappa Ernst vang både serie og cup med VIF på begynnelsen av 1980-tallet, men om sønnen følger i fotsporene er uvisst ennå. Nå først handler det om å komme i form igjen.

— Jeg trente med dem før landslagsuttaket tidligere, men det ble jo ikke noe av. Ellers i sommer har jeg koblet av fra fotballen og hvilt kroppen litt. Hatt litt ferie og kost meg, sier Gamst.