Øyvind Leonhardsen spilte to kamper fra start og kom inn som innbytter to ganger på Tottenhams vei til finalen i ligacupen forrige sesong. Men under finalen ble Leonhardsen plassert på tribunen da Blackburn vant 2-1 på Millennium Stadium i Cardiff.

Dette var begynnelsen til slutten for Øyvind Leonhardsens opphold i Tottenham. Nå håper han å kunne få sin egen cuptriumf sammen med Aston Villa. Da må hans tidligere klubb Liverpool beseires i kveldens kvartfinale på Villa Park i Birmingham.

— Vi har en god mulighet til å vinne noe i denne turneringen. Det kan selvfølgelig være slutt allerede i kveld, men det er heller ikke mange kampene igjen før vi når målet, sier Øyvind Leonhardsen i et intervju med PA Sport.

— Selvfølgelig er det viktig for oss å klatre lengre opp på tabellen i serien, men å skaffe klubben et trofé er et like stort mål for oss. For meg personlig vil det føles ekstra godt om vi kan nå finalen med tanke på forrige sesong. Jeg spilte i flere av kampene på vei til finalen, og jeg var i troppen i Cardiff. Under finalen satt jeg på tribunen, og det var en stor skuffelse for meg. Du håper selvfølgelig at guttene vinner, men det er vanskelig å involvere seg hundre prosent. Jeg har faktisk aldri spilt en finale i England, verken med Wimbledon, Liverpool eller Tottenham.

— Det lengste jeg har kommet er semifinalen i de to cupene. Jeg har lyst til å vinne noe med Villa, så dette er min og resten av lagets store sjanse, sier Øyvind Leonhardsen.