AALESUND-MOLDE 0-1:

Nysignerte Etzaz Hussains scoring etter 33 minutter var nok til å ødelegge AaFKs flotte hjemmestatistikk. Siste gang AaFK tapte hjemme i seriesammenheng var 28. august i fjor. Motstanderen den gang var for øvrig også Molde.

Svekket

AaFK var kraftig svekket av skader og karantener foran kampen mot Molde, spesielt sentralt på midtbanen der både Fredrik Ulvestad (øyebetennelse) og Jason Morrison (tre gule kort) manglet. Dette gav mange rokeringer og Edvard Skagestad måtte blant annet gjøre en innsats sentralt på midtbanen.

Men dette så ikke ut til å prege AaFK nevneverdig. Laget gikk aggressivt og offensivt til verks og spilte i lange perioder jevnt med topplaget Molde. Men dette har vi sett før. AaFK spiller og spiller, mens Molde scorer og vinner. Romsdalingene har rett og slett mye mer kvalitet framover på banen. Og det ble utslagsgivende – også i dag.

Høyt tempo

Kampen startet i et frenetisk tempo med høy aggressivitet, dueller og angrepsvilje fra begge lag. Men det var få muligheter før Knut Olav Rindarøy raidet fint langs venstrekanten i det 11. minutt. Innlegget fant Jo Inge Berget, som avsluttet rett på AaFKs keeper Sten Grytebust.

Etter 14 minutter fikk AaFK sin første mulighet da Enar Jääger fyrte av fra over 30 meter. Espen Bugge Pettersen virket å ha kontroll, men ballen smalt i stolpen og spratt ut igjen i kroppen på Molde-keeperen, som fikk fanget den før den gikk over målstreken.

Etter 23 minutter var det Molde som kom til en mulighet da David Claude Angan spilte vegg med Jo Inge Berget og kom til avslutning, men Sten Grytebust fikk avverget med en fin redning.

Minuttet etterpå var Leke James frempå for AaFK. Han snurret rundt med Kristoffer Vatshaug, men avslutningen gav ikke Bugge Pettersen altfor store problemer.

AaFK hang godt med spillemessig, og var fullt på høyde med sin mer meritterte nabo fra Romsdal. Ikke minst virket innsatsen og agressiviteten å være mye bedre enn det vi har vært vant med fra AaFK i det siste.

Hussains første for Molde

Men i det 33 minutt smalt det fra Molde og nykommer Etzaz Hussain, etter flere feil på AaFKs midtbane. Først mistet Hugues Wembangomo ballen på et raid fremover. Deretter var Fredrik Carlsen uheldig i en duell på midtbanen og Molde kunne kontre inn 0-1. Hussain kom på et flott løp, vendte bort en AaFK-forsvarer og curlet ballen i lengste hjørne. En flott prestasjon, og en skikkelig kalddusj for AaFK, som hang godt med i denne perioden.

Nesten 0-2

Molde gikk rett i angrep i starten av andre omgang, og kun en feberredning fra Grytebust hindret at Berget gjorde 0-2 i omgangens første minutt.

Etter 57 minutter fikk Michael Barrantes en fin skuddmulighet da han plutselig var alene foran Moldes sekstenmeter. Men skuddet fra costaricaneren var uvanlig svakt og gikk utenfor mål.

I det 63. minutt kom Magne Hoseth seg fri i AaFKs sekstenmeter og skjøt like over mål.

Kampen var fortsatt rimelig jevn. Selv om Molde virket farligst kom også AaFK til muligheter. Etter 66 minutter kom Jääger på skuddhold igjen, og estlenderens skudd fra 20 meter gikk like utenfor målet til Bugge Pettersen.

Jevn kamp

Andre omgang forløp på mange måter som den første. Det var jevnt ute på banen, men Molde virket som det farligste laget foran mål. Spesielt var de flinke til å utnytte overgangene, som kom stadig oftere etter hvert som AaFK måtte ha utligning.

I det 78. minutt fikk innbytter Daniel Chima Chukwu en stor sjanse rett foran Grytebust, etter forarbeid fra Berget, men skjøt svakt utenfor.

Men AaFK fortsette å kjempe heroisk. De kjempet og sloss om hver ball, og til mange dødballmuligheter mot slutten av kampen. Molde var imidlertid iskalde og solide i forsvar , der spesielt Vegard Forren var en bauta, og romsdalingene rodde i land en knepen 0-1-seier.

Surt for AaFK, som kjempet og spilte bedre enn på lenge.