Torsdag presenterer den tyske landslagssjefen Julian Nagelsmann sine utvalgte til europamesterskapet på hjemmebane. En rekke navn har imidlertid dukket opp på forhånd – på svært uvanlige steder.

Onsdag ble Bayern München-profilen Joshua Kimmich på oppfinnsomt vis presentert av skuespiller Wolfgang Bahro. Bahro kom med kunngjøringen utenfor settet til den mangeårige TV-såpeoperaen «Gute Zeiten, Schlechte Zeiten», som Kimmich er stor fan av.

Antonio Rüdigers plass i troppen ble på sin side bekreftet av eieren av en kebabsjappe Real Madrid-stjernen besøkte ofte i guttedagene.

– Hei, Antonio, min gode mann. Jeg vil fortelle deg at du er tatt ut til EM. Siden du også var gjest hos meg som skoleelev, vil de første 50 elevene som kommer hit få en gratis dönerkebab i dag, sa innehaveren.

På brødposer

Noen timer tidligere ble Bayer Leverkusen-spiller Robert Andrich presentert av landslagskollega Toni Kroos i en podkast, og nesten samtidig offentliggjorde TV-kjendisen Günther Jauch, som er programleder for den tyske utgaven av «Vil du bli millionær?», at Brighton-spiller Pascal Gross også skal til EM.

Tirsdag dukket plutselig et portrett av Bayern München-spiller Leroy Sané opp på veggen i kunstmuseet Schirn i Frankfurt. Det var det tyske fotballforbundets måte å innlemme ham i EM-troppen.

Samme dag ble navnet til Chris Führich offentliggjort ved at han var avbildet på brødposer hos et bakeri i Nagold.

Maximilian Mittelstädt fikk også klarsignal tirsdag. Hans navn ble offentliggjort av sangeren Peter Schilling på Instagram. En av Schillings sanger ble spilt over høyttaleranlegget da Mittelstädt scoret mot Nederland i mars.

YouTube-offentliggjøring

Tidligere er andre spilleruttak sluppet av flere profilerte influensere og i sosiale medier. Arsenal-spiss Kai Havertz fikk sitt uttak bekreftet mandag på YouTube-kanalen Calcio Berlin.

Den kreative måten å presentere EM-troppen på har blitt en snakkis i Tyskland. Hensikten er å skape blest og motvirke lekkasjer.

Disse er så langt klare for EM:

Målvakt: Manuel Neuer.

Backer: Joshua Kimmich, Nico Schlotterbeck, Jonathan Tah, Robin Koch, Maximilian Mittelstädt, Antonio Rüdiger.

Midtbanespillere: Chris Führich, Aleksandar Pavlovic, Leroy Sané, Robert Andrich, Pascal Gross, Ilkay Gündogan.

Spisser: Niclas Füllkrug, Kai Havertz.