– Christian gir ikke opp. Han og familien ønsker å takke alle, sier Schoots til den italienske sportsavisen La Gazzetta dello Sport mandag.

Christian Eriksen kollapset under Danmarks EM-kamp mot Finland lørdag, og søndag bekreftet danskenes landslagslege Morten Boesen at Eriksen hadde fått hjertestans, og at han «var borte» før de fikk startet hjertet hans igjen.

Kommentar: For noen typer. De er allerede EM-vinnere.

29-åringen har vært innlagt på Rigshospitalet i København siden.

– Vi snakket i morges. Han spøkte og han var i godt humør, jeg syntes han virket fin. Vi ønsker alle å alle forstå hva som skjedde med ham, og det vil han også. Legene gjør omfattende tester, og det vil ta tid, sier agent Schoots, som også omtales som en venn, til La Gazzetta dello Sport.

– Var i godt humør

Shoots sier videre at Eriksen, som spiller for italienske Inter Milan, er overveldet av alle hilsenene og lykkeønskningene han har fått etter den dramatiske hendelsen.

– Han har forstått hvor mye kjærlighet han har rundt seg. Han mottok meldinger fra hele verden, og var spesielt imponert over de fra Inter-fansen, sier Schoots.

Åge Hareide (67) fastslår at Christian Eriksen (29) kommer til å tenke på sin kone og sine to barn når fremtiden som fotballspiller skal meisles.

I sin spalte i den danske avisen B.T. skriver Rosenborg-treneren, som tidligere var landslagstrener for Danmark, blant annet:

– Christian er en fighter, men han er også en meget ansvarlig mann på alle måter. Sin kone, sin familie, sine barn. Der er mange ting at ta hensyn til.

Hareide var Brøndby-trener da Ståle Solbakken kollapset på treningsanlegget til rivalen FC København.

– Det var så alvorlig at han måtte stoppe karrieren. Hvordan det står til med Christian, må vi avvente, skriver Hareide.

– Vi vet at Christian har det bra, men vi vet ikke hvordan blir videre for ham som fotballspiller, fortsetter nordmannen, som hyller 29-åringen som menneske.

Mandag morgen vil tre av Danmarks landslagsspillere møte pressen for første gang etter lørdagens hendelse, skriver danske Ekstra Bladet. To av spillerne som stiller seg til rådighet er keeper Kasper Schmeichel og spiss Martin Braithwaite.