INGEN KAMP: Rosenborg-trener Åge Hareide utenfor hotellet ved Aker stadion torsdag ettermiddag. INGEN KAMP: Rosenborg-trener Åge Hareide utenfor hotellet ved Aker stadion torsdag ettermiddag. Foto: Bjørn Steinar Delebekk

Treningskampen mellom Rosenborg og Molde avlyst i frykt for coronasmitte

MOLDE (VG) Det blir ikke noe av dagens treningskamp mellom Molde og Rosenborg, som egentlig skulle vært sendt på VG+.

Det opplyser Moldes administrerende direktør Ole Erik Stavrum til VG. Ifølge Molde-sjefen har barn av en av lederne i reisefølget til Rosenborg hatt tilfeller av virus på skolen. Alle foresatte og hustandsmedlemmer er satt i umiddelbar karantene.

– Vi ble enige tidlig i ettermiddag om at selv om sannsynlighet for smitte er minimal, tar vi ingen sjanse, sier Stavrum.

Det er nøyaktig én uke til Molde spiller mot det tyske Bundesliga-laget Hoffenheim i 16-delsfinalen i Europa League etter det imponerende avansementet fra gruppespillet før jul.

Moldes «hjemmekamp» mot tyskerne blir spilt i Spania som følge av de strenge innreisereglene til Norge, og etter at Molde og Rosenborg i fellesskap tok beslutningen om ikke å møtes i treningskamp, får romsdalingene dermed nok en ulempe før europacupmatchen.

– Sannsynligheten for smitte er liten, men vi tar ingen sjanser. Molde skal spille i Europa og vi kan ikke risikere å smitte noen i laget. Vi har fått gode vilkår i fotballen og det skal vi ta vare på, sier Rosenborg-trener Åge Hareide til klubbens hjemmeside.

Har du kjøpt VG+-abonnement og har spørsmål, kontakt support her: vgpluss@vg.no.