– Vi er veldig happy med settingen slik den er nå. Det er om å gjøre å komme i gang, og så blir det «hard core» fra 1. juli. Det så greit ut i fjor også, svarer han på spørsmål om fordeler og ulemper ved OL-planen til Norges dobbelte verdensmester og kanskje beste gullkort i Tokyo 23. juli til 8. august.

Fredag sesongdebuterer Karsten Warholm utendørs, på Bislett i Oslo under stevnenyvinningen «Bislett Night of Highlights». Vel å merke på uvanlige 300 meter hekk, ikke vanlige 400 meter hekk. Nærmest en reprise fra i fjor, da han under «Impossible Games» 11. juni smadret bestenoteringen i verden på 300 meter hekk med 33,78 sekunder.

Etter en hjertet i halsen-opptakt. Eller «etter ukjent drama», som VG omtalte den.

Den er den prestasjonen og tiden Leif Olav Alnes refererer til ved uttalelsen «Det så greit ut i fjor også». Karsten Warholm løp faderlig fort senere i sesongen etter corona-erstatningsstevnet i fjor, som egentlig var året for OL i Tokyo.

– Vi har ikke diskutert å skulle løpe 400 meter hekk fredag, svarer han på spørsmål om det har vært snakk om legge til tre hekker fra de syv han nå må over på 300 meter hekk.

Leif Olav Alnes mener 75 prosent av den «egentlige» øvelsen er en fin «benchmark», som han uttrykker det. Hverken han eller Karsten Warholm virker å være i tvil om at sistnevntes form er prima. De har ikke behov for en bekreftelse på at formen er slik den bør være to måneder før OL.

– Karsten kommer helt sikkert til å løpe fort. Han trenger ikke mange konkurranser frem til OL. Jeg tror han komme til å ha nok konkurranser igjen, mener friidrettsforbundets toppidrettssjef Erlend Slokvik foran «Bislett Night of Highlights».

– Han har trent fantastisk godt under coronaperioden. Han er sprek, slår Leif Olav Alnes fast når det gjelder Warholm.

Sammen med Amalie Iuel (27) har de holdt seg ved teltene, det vil si bedrevet trening i hovedstadens Vallhall, på Bislett og Olympiatoppens toppidrettssenter gjennom vinteren og våren. Karsten Warholm vil i henhold til planen løpe 400 meter hekk første gang i år under Bisletts Diamond League-stevne 1. juli.

Neste og andre gang blir etter alt å dømme under Monacos Diamond League-stevne 9. juli, der Karsten Warholm fikk tidenes 11. beste tid (47,10) og slettet banerekorden 14. august i fjor - ni dager før han satte personlig rekord med 46,87 i Stockholm.

Og det er det - Warholms snaue før OL-konkurranseplan - foran avreisen hans til Tokyo rundt 15. juli. Finalen på 400 meter hekk for menn går tirsdag 3. august.

Amalie Iuel er ikke i startlistene på Bislett kommende fredag. Hun er heller ikke aktuell for 400 meter hekk under Firenzes Diamond League-stevne 10. juni, der Jakob Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen skal løpe 5000 meter.

PS! Karoline Bjerkeli Grøvdal skal løpe 3000 meter på Bislett fredag – «solo», bortsett fra to mannlige fartsholdere.