Kristiansand Topphåndball – Follo 23–37 (10–15) (se kampfakta i bunnen)

Med seier ville KRS ligge tre poeng foran den kanskje hardeste utfordreren i opprykkskampen, Follo. I stedet ble det utklasset 23–37 etter å ha tapt andre omgang med ni mål.

– Det er skuffende, ekstremt skuffende. Vi er ikke på fra start, og må begynne å jakte på dem. Vi får en liten mulighet når vi er tre mål bak i starten av 2. omgang, men så blir det fort fem mål igjen. De siste 20 minuttene er altfor dårlige, sier KRS-kaptein Mathias Christiansen.

– Det er pinlig, selvsagt. Men man kommer ingen vei i idrett uten innsats, og det mangler vi i dag. Vi må ha vilje til å jobbe hele tiden, og i alle fall de siste 20 minuttene er den helt fraværende, sier KRS-trener Gunnar Pettersen.

Tente et håp i 2. omgang

KRS fikk en blytung start på toppkampen. Laget spilte seg fram til store sjanser, men Andreas Kjell Björkman Myhr i Follo-målet åpnet strålende, og reddet til og med 7-meter fra den ellers så trygge straffeskytteren, Sebastian Schultz Hansen. På stillingen 1–5 ca. sju minutter ut i kampen så KRS-trener Gunnar Pettersen seg nødt til å allerede ta timeout.

Uten å få umiddelbar respons. Schultz Hansen, som KRS bygger mye av angrepet sitt rundt, fortsatte å bomme, og midtveis i omgangen hadde Gunnar Pettersen fått nok. På stillingen 10–4 til gjestene satte han i stedet inn Eirik Köpp på venstrebacken.

Joakim Larson og Kristiansand Topphåndball hadde lite å stille opp med i toppkampen mot Follo lørdag ettermiddag. Foto: Terje Refsnes

Men KRS fortsatte å bomme samtidig som forsvaret lakk som ei sil. Symptomatisk nok kom Schultz Hansen inn for å ta en straffe på stillingen 5–12 – men også den gikk rett i klypene på Follos meget gode målvakt.

Først mot slutten av omgangen fikk KRS forsvars – og målvaktsspillet til å sitte noe bedre, og kjempet seg tilbake til fire mål bak – på stillingen 10–14. Ved pause ledet Follo 15–10.

Starten av 2. omgang så meget lovende for KRS. Fire minutter ut i omgangen var KRS bare tre mål bak samtidig som Follo hadde en spiller utvist.

– Vi hadde et håp

– Vi hadde et veldig håp da. Hadde vi kommet oss to mål bak tror jeg det ville blitt jevnt resten av kampen. Det var dårlig av oss å ikke utnytte den muligheten bedre, sier Mathias Christiansen.

For deretter kom to skjebnesvangre minutter for vertene. Schultz Hansen pådro seg en teknisk feil, og da Mathias Christiansen forsøkte å blokkere den påfølgende pasningen pådro han seg utvisning – til store protester fra hjemmelaget. Dommerne mente Christiansen var mindre enn tre meter unna spilleren da han blokkerte pasningen.

Mathias Christiansen fortviler over utvisningen han pådro seg da KRS var i ferd med å tette gapet på stillingen 14–17. Foto: Terje Refsnes

KRS tok ut målvakt i angrep, men i stedet for redusering snappet Follo ballen og satt den i tomt mål. Plutselig var de igjen foran med fem mål, 14–19.

– Ingen bakspillere har dagen

KRS hadde momentum i kampen på stillingen 14-17, men ga det fra seg og klarte aldri å ta det tilbake. I andre omgang var det Per Martin Almberg til å ta et symptomatisk straffekast – et skudd langt over mål på stillingen 17–25. Resten av kampen var det bare et spørsmål om hvor mange mål gjestene skulle vinne med.

– Vi har vært veldig gode i det siste, og nesten ikke sluppet inn mål. Så leverer i dette her. Det er nesten ikke til å tro, konstaterer Mathias Christiansen.

Almberg ble KRS´toppscorer med fem mål på 12 skudd, mens Sebastian Schultz Hansen, som hadde scoret 9,6 mål i snitt på de fem foregående kampene, stoppet på tre mål.

– Er dere for avhengig av at Sebastian har dagen?

– Vi var ikke det i starten av sesongen. Men i dag har vi ingen bakspillere som har dagen. Det er den største utfordringen. De er ikke en gang på gjennomsnittet sitt. Men jeg føler ikke at vi er for avhengig av at Sebastian skal lage en haug med mål. Vi har tidligere laget mange mål uten at han har gjort det, sier Pettersen.

Som måtte se sitt lag slippe inn hele 22 mål i 2. omgang.