Jeg har sansen for José Mourinho. Jeg liker ham både som person og som trener. Det betyr ikke at UEFAs disiplinærkomité lar ham være , sier Platini i et intervju med den spanske sportsavisen Marca torsdag.

Han sa tåpelige ting. Det er derfor disiplinærkomiteen agerte og straffet ham , legger UEFA-presidenten til.

Real Madrid har anket dommen på tre kampers utestengelse for Mourinho etter kommentarene han kom med i etterkant av tapet i den første mesterligasemifinalen mot Barcelona i vår. Saken skal opp til høring i ankeutvalget 29. juli.

Mourinho påsto at Barcelona ble favorisert da katalanerne vant 2-0 på Santiago Bernabéu i den første av to semifinaler mellom erkerivalene. Den frittalende portugiseren ble også bøtelagt med 390.000 kroner.

Jeg vet at aviser har skrevet at jeg blandet meg inn (i straffeforfølgelsen). Det er ikke sant. Jeg har ikke noe med disiplinærsaker eller dommere å gjøre , sier Platini.

Men det stopper meg ikke fra å like ham. Da jeg spilte hadde jeg et godt forhold til flere dommere som ga meg gule kort. Faren min fiket til meg når jeg ikke oppførte meg som barn, og det gjorde han fordi han var glad i meg , trekker franskmannen fram som en sammenligning.

Barcelona gikk videre til mesterligafinalen med 1-1 på hjemmebane mot Real Madrid, og seiret senere med 3-1 over Manchester United i finalen. (©NTB)