Brann har siden i fjor styrket stallen. Fire nye spillere har ankommet: Fredrik Nordkvelle fra Strømsgodset, Tomasz Sokolowski fra Viking, Erdin Demir fra Trelleborg FF og Markus Jonsson fra Panionios. Fire spennende navn som sannsynligvis vil gjøre Brann til et bedre fotballag.

Sannsynligvis. Skadehistorien til Sokolowski er nødvendig ikke et avsluttet kapittel, og den manglende farten til Jonsson kan bli et problem.

Men alt i alt så ser Brann solide ut. De er bedre besatt både i forsvar og på midtbanen enn det de var i fjor. Men fremover på banen ser det derimot tynt ut.

Brann har jobbet godt på spillermarkedet.

Men å få tak i brukbare stoppere og midtbanespillere er en overkommelig oppgave. Det som virkelig er vanskelig er å finne en ny målscorer, spesielt i det norske markedet der notoriske måljegere er en mangelvare.

Diego Guastavino har forlatt vår regntunge by, og tilbake, på topp, som en ensom svale flyr Kim Ojo. Han er god, han er sterk, men han trenger støtte. Ojo trenger en spiller ved sin side som kan åpne opp rommene han skal bevege seg i. Det er mulig at Fredrik Nordkvelle er denne mannen, det er mulig at det er Fredrik Haugen, men Skarsfjord trenger flere alternativer, han trenger en spiller med opplagte spiss kvaliteter.

Og hvis Ojo skulle bli skadet, har Brann ingen erstattere. Det kan bli et kjempeproblem.

Det kan også slå negativt ut at Ojo ikke har noen som puster ham i nakken. Det er ingen konkurranse om den viktige posisjonen.

I 2010 hadde Brann et lignende problem på keeperplassen. Da var Skarsfjord og Brann villig til å ofre mye for å få tak i en ny habil keeper. I bytte for Piotr måtte Brann gi fra seg både Udjus og Hansen, i tillegg til at de måtte betale deler av lønnen som Udjus mottok i Sogndal. Men keeperproblemet ble løst (blant annet fordi både Piotr og Opdal ble bedre keepere av konkurransen)

Kanskje må Brann tenke i de samme kreative baner igjen når de nå jakter en ny spiss?

Men hvem skal de prøve seg på? Hva mener du?

Her slenger jeg noen navn som kan være tilgjengelige for en overkommelig pris.

Øyvind Hoås

Mads Stokkelien

Morten Moldskred

Ollé Ollé

Vegard Braaten (18 mål for Alta i 2011)

Michael Karlsen (16 mål for Hødd i 2011)