Selv med en vanskelig start på profftilværelsen i tyrkiske Karabükspor er Morten Gamst Pedersen tatt inn i landslagsvarmen av landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Til tross for at han ikke har vært i Tyrkia i et halvår ennå, snakker utenlandsproffen nå om å returnere til eliteserien.

– Det kan være naturlig for meg å avslutte karrieren i Vålerenga eller Rosenborg, forteller han til Romsdals Budstikke.

– Jeg har følelser for Vålerenga på grunn av pappa. Rosenborg har jo alle et forhold til, på grunn av deres mange imponerende år i Champions League.

Vanskelig start

Den tidligere Blackburn-spilleren har hatt det tøft i Tyrkia etter at han meldte overgang i sommer. Selv om det har blitt lite spilletid til nå, har ikke nordlendingen tenkt å rømme hjem med halen mellom beina ennå.

– Det har vært en stor overgang for meg, da Tyrkia er en helt ny kultur. Jeg har dessuten gått mye skadet, og da har det vært vanskelig å spille meg i form, forklarer han.

Nå tror Gamst Pedersen imidlertid på lysere tider.

– Nå er jeg endelig frisk og rask, og håper på å få bidra mye for laget. Snart flytter jeg dessuten inn i eget hus også, sier han med et smil.

Forstår Riise

For kort tid siden uttalte Fulham-spiller John Arne Riise at han kan tenke seg å forenes med lillebror Bjørn Helge i Lillestrøm. Det har Gamst Pedersen forståelse for.

– John Arne er fortsatt god, men jeg tror en slik overgang kan være bra for han. Man trenger ikke å avslutte karrieren selv om man ikke har fast plass i Premier League.

Selv ser han altså for seg at han kan gjøre det samme.

– Jeg vil gjerne spille i Norge igjen, men først har jeg fokus på denne spennende utfordringen, og å fullføre toårskontrakten, i Tyrkia. Det er en utrolig engasjert fotballnasjon, hvor publikum blant annet skaper et utrolig liv på tribunen.