Noen vil nok hevde at det skyldes flaks, men når det gjentar seg i kamp etter kamp, tror jeg det også kan forklares med høy moral og en bred stall.

Resultatet og avslutningen på kampen må imidlertid ikke forlede noen til å tro at Brann spilte en god kamp mot Fredrikstad. Det gjorde de ikke. Forsvarsspillet var horribelt. Østfoldlaget dominerte spillet, de kom til sjanse etter sjanse, og de scoret hele tre mål.

Det er smått utrolig med tanke på at det FFK er nesten ribbet for all kvalitet og at de ligger på en svak fjortende plass.

Men det er selvfølgelig ikke spesielt overraskende at Brann lar et svakt lag som Fredrikstad få styre store deler av kampen. Dette har vi sett så mange ganger før denne sesongen, for eksempel i semifinalen.

Det som er overraskende er at Brann klarer å komme tilbake etter den skrekkelig starten og ta alle poengene. Det har ikke skjedd tidligere denne sesongen. Når hjemmelaget har scoret først, har Brann alltid reist slukøret og tomhendt hjem til Bergen. I kveld ble endelig den elendige trenden brutt.

Når Brann først vinner på bortebane er det for øvrig mot lag på den nedre delen av tabellen, og poengene kommer alltid på naturgress.

Brann har i år ikke tatt ett eneste poeng på kunstgress.

Til tross for en heller svak kamp, og forsvarsspill fra den absolutt nederste hyllen, vinner likevel Brann. Det kan delvis forklares med at vi møter et lag som gjorde enda flere store forsvarsfeil enn Brann, og delvis med at Brann fremover på banen har spillere som leverer varene.

I møtet med Fredrikstad var det først og fremst på Kim Ojo og Kristoffer Larsen som gjorde seg bemerket, kanskje spesielt sistnevnte. Angrepsraidene som han dro i gang, var det høy klasse over.

Med kveldens fire mål har Brann til sammen scoret 54 mål. Ingen lag i serien har scoret flere.

Med tanke på den statistikken er det vanskelig å hevde, slik noen gjør, at årets Brann-utgave spiller kjedelig fotball.

Eller hva mener du?

Hva er ditt inntrykk av kampen?