Leknessund tok EM-gull!

Andreas Rikardsen Leknessund (18) er europamester på tempo.

Publisert:

EUROPAMESTER: Andreas Rikardsen Leknessund vant tempoen i EM i dag. Foto: Håkon Steinmo

  • Øyvind Sivertsen
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Det er veldig stort. Jeg har kjørt mye bra tempo og løp tidligere i år, men det var nå det virkelig gjaldt – i et mesterskap, sier Leknessund til iTromsø.

Tromsøværingen var 14 foran nestemann på listen, danske Julius Johansen, i junior-EM. Men på vending var han ti sekunder bak dansken.

– Jeg visste at om det ikke var mer enn det, så kunne det holde. Dansken har en tendens til å åpne hardt, og jeg var komfortabel med åpningen min, forklarer Leknessund.

– Nå er det VM på hjemmebane (i Bergen) om litt over en måned. Det gjelder bare å holde «trykket» oppe, sier Leknessund.

EM gull til Andreas Leknessund!!! https://t.co/kwAtyyK2Ol

Han hylles av sykkelekspert Mads Kaggestad.

– Å bli europamester i tempo, det henger høyt. Jeg tenker: «wow, det er helt utrolig!» sier Kaggestad til iTromsø.

Leknessund er en av Norges største sykkeltalenter og var blant favorittene før dagens tempo.

– Jeg har lyst på medalje på tempoen. Det tror jeg skal være innen rekkevidde. Det er også mulig på fellesstarten, men den blir litt mer uforutsigbar, sa Leknessund til iTromsø for et par uker siden.

– Voldsom kapasitet

Kaggestad er ikke overrasket over at det ble EM-gull til Norge.

– Leknessund er kjempegod. Vi har en hel juniorgenerasjon som er ekstremt gode og som har herjet helt vilt på flere sykkelritt, blant annet i Niedersachsen. Derfor er det ingen overraskelse at en av de norske gutta gikk til topps, sier Kaggestad.

Leknessund skal sykle for kontinentallaget Uno-X neste sesong.

– Han blir tatt vare på der og kan ta ytterligere steg. Uno-X er et lag som virkelig satser hardt, sier Kaggestad.

Thor Hushovd vant i sin tid tempoen på U23-VM.

– Jeg skal ikke ta noe som helst fra de som vinner en sammenlagtspurt, men når du vinner tempo viser du at du har en voldsom kapasitet. Da er du en diamant som kan slipes ytterligere. Det er spennende, sier Kaggestad om Leknessund.

Bør være tålmodig

iTromsø skrev nylig at profflag allerede har begynt å komme med forespørsler til 18-åringen fra Tromsø. Men Kaggestad råder unggutten til å være tålmodig.

– Han er fremdeles veldig ung. Det er så bra at han kommer inn under «paraplyen» til Uno-X-modellen. Veien videre er utfordrende for mange. En kan gjerne se for seg et treårsperspektiv. Klarer han å gå ut av U23- klassen med en proffkontrakt, så er det kjempegøy, sier Kaggestad.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sykkel
  2. Mads Kaggestad
  3. Norge
  4. Gull
  5. Thor Hushovd